prowadziłem to cacko kilka razy zaskoczył mnie dźwięk silnika, kurde troche jak porszzze no i to uczucie, kiedy zawieje boczny wiaterek a Ty zmieniasz kurs na drodze hehe
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Wszystko zależy do czego się go używa. Moja żona jeździ nim tylko do pracy po mieście. Sam stwierdzam że znalezienie miejsca parkingowego R75 w centrum miasta graniczy z cudem a na matiza zawsze się znajdzie.
Tu nie ma co dyskutować, matiz to poręczna torebka na zakupy a 75 to wielgachana torba podróżna do miasta na pewno nadaje się idealnie no i jest tani w zakupie i utrzymaniu, co również jest sporym plusem
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Mój szefunio jeździ matizem i miałem pare okazji pojeździc jedynym mankamentem dla mnie jest blacha poprostu bałem sie że zrobię dziurę jak za mocno nacisnę a silniczek 800 Cm3 50 koników o ile sie nie mylę nieźle radzi sobie z tym lekkim autkiem.A co do produkcji to nawet nie wiedziałem że wrzucałem śmieci do mojego potencjalnego samochodu
Matiz był chyba najlepszym samochodem jakie wyprodukowało Daewoo. Największym mankamentem oprócz w/w blach o które strach się było oprzeć były łożyska przy kołach. To na potęgę się wymieniało. Ale jak już się wymieniło to był spokój To takie pamiątki z pracy w serwisie/zaopatrzeniu Daewoo Matizkiem narobiłem trochę km i bardzo dobrze mi się nim jeździło.
_________________ Nigdy nie jest tak źle, aby nie mogło być gorzej....
Mieliśmy jednego Matiza'99 od nowości w rodzinie. Najpierw jeździł nim mój brat a po 7 latach ja wziąłem go w posiadanie i jeździłem kolejne 2 lata. Nasze autko zawsze było należycie serwisowane i NIGDY nie padło w drodze. Na swoim koncie miało takie eskapady jak wyjazd na południe Chorwacji i z powrotem. Złego słowa nie powiem a na autokąciku matiziaków można znaleźć wielu życzliwych ludzi. Poszedł do żyda tylko dlatego że nie było już miejsca w garażu a potrzebne było większe auto.
Ja miałem Nubirę i uważam, że to genialny koń roboczy.
Matizem jeździłem kiedyś wynajętym po górskich drogach i całkiem sobie radził - najlepszy był promień zawracania - zobaczyłem, że znajomi jadą w przeciwną stronę, pomyślałem "zawrócę na trzy" - nie trzeba było.
A druga najlepsza rzecz to była cena wynajęcia - 20 Euro za dzień do podziału na cztery osoby, czyli po 5 Euro od osoby!!!
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Wysłany: Pon Cze 28, 2010 21:15
Co do Matiza to ta praca silnika szczególnie podczas przyśpieszania, przypominała mi trochę pracę silnika Porsche
Jeśli jesteśmy już przy Daewoo, to swego czasu bardzo podobała mi się Leganza, w skórach etc. Dużo tego można było zobaczyć na ulicach i oczywiście zagazowane Teraz już Leganze jeśli widzę na ulicy, to bardzo rzadko.
[...] 20 Euro za dzień do podziału na cztery osoby[...]
4 osoby w Majonezie na zagramanicznych wojażach Taka trochę współczesna wersja PRLowskich wypadów maluchem w 4 osoby + pies do Grecji na dwutygodniowe wczasy ... bez klimy rzecz jasna
sam zrobiłem troche km matizem i oprócz rdzy to w sumie nic mi nie przeszkadzało. dla obecnych posiadaczy proponuję posłuchać dzwięku tłumika, prawie jak subaru pięknie mruczy (chyba, że miałem coś nie tak
_________________ Wędkarzu.Jeżeli Ciebie interesuje tylko ryb jedzenie to sprzedaj wędki i wyrzuć zezwolenie.Centrala ryb ma dostatek.Kup sobie rybkę a żonie kwiatek
U mnie w rodzinie do tej pory jest Espero z 97 roku. Przez trzynaście lat wymienione tylko świece i kable, no i płyny regularnie. Samochód ma przejechane prawie 320 000 i nigdy nie zawiodło. Blachy tez się trzymają mimo, że wielu mówiło, że nie dają mu wiele czasu. Ale autko zadbane i jeździ
_________________ Jeśli w czymkolwiek pomogłem to wystarczy kliknąć "Pomógł" Wdzięczność gwarantowana
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum