Wysłany: Czw Maj 13, 2010 18:15 Pomocy.Jak to będzie grało Radio Lg LAC3800R-helix db 62.1??
Witam mam takie pytanie mianowicie chce troche zmienic audio w moim Roverku.
Mam radyjko LG LAC3800R, na poczatku planowałem kupić głosniki, skrzynie basową i wzmacniacz. Ale puki co kupie głośniczki (jak wiekszosc radzi) Helix Db 62.1
Moje pytanie brzmi czy to radyjko podoła tym glosnikom??
Ewentualnie sprzadam Lg i kupie inne, jak coś to jakie??
A w przyszłosci chce kupic wzmacniacz i jakaś tube. Co proponujecie??
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 13, 2010 18:15 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
To bardzo dobrze w takim razie:)
Własnie sie zastanawiam czym wyciszyc te drzwi czy mata, czy moze taśma bitumiczną, przeglądałem wczesniej ten temat i jeden z klubowiczów Botanix fajnie to opisał i podał zdjecia.
I nie wiem co by było lepsze?? za bardzo nie wiem jak ta matą wyciszyc to i jaka użyć.
A no tak nie doczytałem że taśma używana w budownictwie:) a czytałem wcześniejszy Twoj temat, i co z tymi zwrotnicami itp.potrzebne są do tych helixów??
Acha to pieknie:) nie znam sie na tym za bardzo, po prostu nie chce żeby mnie słyszeli wcześniej niż widzieli, zależy mi tylko zeby grało a nie jak teraz pierdziało;) Helixy an początek później sie pomysli o czymś lepszym, chodz jak czytałem w Twoim temacie w Angli mozna kupić tani duzo lepszy sprzet, a tak sie składa ze własnie tu jestem, lecz wyjeżdżam w niedziele,wiec jutro sie wybiorę może uda mi się znaleśc jeszcze coś ciekawego:)
A czytałem dużo o tylnich i widzę że wrecz są nie potrzebne??
No tak, puki co zajme sie wyciszaniem i zakupem helixów jak tylko wróce;) a jak sie naciesze tym zestawem bede, dokładał:) Dzieki za pomoc;)
Bo w końcu Lg to nie jest jakaś wypaśna marka co do radiów samochodowych.
No ale zobaczymy jak będzie grało, w razie czego sie sprzeda dołozy i kupi cos odpowiedniego:)
Dzieki.
Jeśli ktoś sądzi, ze głośniki z tyłu są nie ważne, to zapraszam do swojego auta
Ostatnio wymieniłem radio na taniego Clariona (używka za 200 zł) i zamontowane z tyłu Hertz'e rozwinęły skrzydła. Nawet wytłumiać drzwi mi się na razie nie chce bo całość brzmi przyzwoicie. Nie ma też potrzeby zakładać tuby gdyż basu na pewno nie brakuje, a poza tym jest niezłej jakości.
Kilku kolegów miało okazję posłuchać, min. na lubelskich spotach...
Ja ostatnio wstawiłem do siebie właśnie helixy 62.1 , a dziś wygłuszyłem auto taką oto matą : http://www.moto.allegro.p...jace_f_vat.html , jestem z Legnicy więc sklep mam pod nosem na przednie drzwi zużyłem łącznie 14 mat i teraz helixy grają naprawdę zupełnie inaczej - szczególnie jeśli chodzi o niskie tony, ale nie tylko
[ Dodano: Czw Maj 13, 2010 21:57 ]
wszystko gra pod radiem Pioneer DEH-2200UB, więc jeśli przymierzasz się też do zmiany radia, to mogę je polecić. Jestem z niego bardzo zadowolony
W takim razie pomyślę o tych głosniczkach na tył Hertz'a:) i w połaczeniu z zHelixami na przodzie bedzie pięknie grac??:) a tak na przyszłość do tego zestawu jakiś wzmacniacz i tube. Co byście polecili coś w rozsądnej cenie:)
A wygłuszenie drzwi zdecyduje sie na ta Taśme bitumiczna chyba łatwiej bedzie to wykonać??
Ja robiłem tymi matami twardymi i wcale nie było trudno suszareczka czasami się przydała, ale i bez niej można bardzo dobrze wyłożyć drzwi.. nie wiem jak wygląda taśma bitumiczna dlatego nie powiem czy będzie łatwiej nie wyobrażam sobie jak może być łatwiej niż matą
JA nie mam o tym pojecia ogolnie, powiedz mi jaka mate wykorzystałeś, i ile Cie wyniosło tych 14 kawałków tej maty?? I na czym sie mocuje tą mate na jakims kleju czy jak??
KOLEGO TUSZEK MATY MAJA KLEJ NA SOBIE WYSTARCZY SCIAGNAC FOLIE OCHRONNA I JUZ MOZNA KLEIC OCZYWISCIE PO WCZESNIEJSZYM DOBRYM ODTLUSZCZENIE POWIERZCHNI NP:DRZWI JA MAM PO 9 MAT BITUMICZNYCH TWRDYCH NA DRZWI
_________________ FMIC+MBC+1.3BAR+DAWKA=POWER:D 283mm hamulce przod,stabi mg zs+poliuretany,rozporka przod=wrazenia z jazdy bezcenne:D
dokładnie tak jak powiedział kolega GREG... fakt trochę to waży, ale nie aż tyle żeby w jakikolwiek sposób naruszyć drzwi.. jednak widac wyjątki się zdarzają za 14 mat 250x500 [mm] zapłaciłem 70zł , nie wiem czy to dużo czy mało bo nie porównywałem ceny z innymi..
[ Dodano: Pią Maj 14, 2010 18:24 ]
w każdym bądź razie znajomi których odwoże po zajęciach do domu dziś byli w szoku że w aucie grają tylko głośniki z przodu.. efekt naprawdę dobry po wygłuszeniu niedługo będę przymierzał się jeszcze do czegoś na tył.. póki co jestem w fazie planowania
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum