czy ktos wie czy w moim roverze jest chowanie lusterek? jest od tego przycisk po lewej stronie przy elektrycznej ich regulacji,ale nie dziala nic. jesli powinno to jak sie zabrac za sprawdzenie?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 12, 2010 14:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jest to przycisk odpowiedzialny za podgrzewanie lusterek, chociaż dziwne że takowy posiadasz - z tego co mi wiadomo były montowane w Roverach 400 z 95 roku i chyba częściowo z 96. W nowszych modelach podgrzewanie idzie "po stacyjce"
Przycisk znajduje się w miejscu zaślepki z prawej strony (to odnośnie obrazka)
zaraz narysuje jak to wyglada.nie mam aparatu ale jak narysuje i zeskanuje to bedzie wszystko wiadomo.i JEST TO FABRYCZNY WYLACZNIK!
[ Dodano: Sro Maj 12, 2010 18:11 ]
to skan
nie wiem co jest granenie bo nie moge dodac tego skanu.ale wylacznik jest podobny jak ten na rysunku powyzej,lecz troche inny. tu gdzie palec tj joistick mam napis MIRROR to chyba jak kazdy.po lewej swiatla gora/dol tez tak samo,ale jak jest przelaczadlo Lewe lusterko,srodek,Prawe lusterko to wylacznik ten jest mniejszy i bardziej w lewo. a obok z prawej strony na rowni z nim jest namalowane lusterko z podwojna strzalka i wskazuje nic innego tylko kierunek chowania i odchylania sie lusterka.
no ale do regulacji wystarczaja przelaczniki takie jak na pierwszym rysunku a u mnie jest jeszcze jeden.ten co marysowalem.jest na nim lusterko z polokrąglą podwójną strzalką
o elektrycznym chowaniu lusterek w R400 żadna instrukcja, ani serwisówka nie wspomina... (zresztą patrząc na mechanizm obracania lusterka byłoby to nienajłatwiejsze do realizacji)
być może panel jest od civica i tam takie coś występowało, w hondzie na pewno były zupełnie inne lusterka, ale czy miały opcje elektrycznego składania to nie wiem
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
nie. to jest inny wylacznik.narysowalem i jest link do strony z rysunkiem. moj ma od prawej strony namalowane lusterko,lecz nie ma narysowanego grzania tylko strzalka.o dlugosci tak jak by na zegarze od godziny 3 do godz 6. no i wylacznik jest kwadratowy kanciasty
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum