Typ: v6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam wszystkich serdecznie, jestem nowym uzytkownikiem i juz awaria Brak iskry na jednej cewce R75 2.0 v6 . cewka sie stopila i wywalilo bezpiecznik co sie okazalo minus sie odpiol od obudowy ok kupilem nowa cewke wpiolem minus ale nie ma iskry. na przewodzie do cewki ida trzy kable czerwony,zielony dzialaja sprawdzone a na czarno niebieskim jest cisza nie dziala, nie wiem co jest grane.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Lis 27, 2010 23:42, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 05, 2010 20:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Czw Maj 06, 2010 17:57
v6, przewód czarno/niebieski (myślę , że to cyl. nr6 ) idzie do modułu sterowania silnikiem ( ECM ) i wpięty jest do wtyczki ECM jako pierwszy w środkowym rzędzie .Sprawdź czy nie ma przerwy i czy kontaktuje we wtyczce.
sprawdzilem caly przewod i jest polonczenie do ECU. to mysle ze komp padl mi kupilem ECU ale mam problem bo nie mam kodow imobilajsera nie wiem jak to ominac lub zaprogramowac.
Witam! Mam podobny problem.Kupiłem w marcu rovera 414 98rocznik po wymianie rozrządu zaczął mi szarpać.Wymieniłem świece, przewody wysokiego napięci, kopułkę. Kilka dni było dobrze i znów zaczął szarpać i to jeszcze mocniej. Podczas jazdy szarpnął mi i zgasł. Nie dało się go zapalić, nie było iskry. Wymieniłem cewkę zapłonową i nadal nie ma iskry co jest??? pozdrawiam
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Nie Maj 16, 2010 17:32
Julian85 napisał/a:
Witam! Mam podobny problem.Kupiłem w marcu rovera 414 98rocznik po wymianie rozrządu zaczął mi szarpać.Wymieniłem świece, przewody wysokiego napięci, kopułkę. Kilka dni było dobrze i znów zaczął szarpać i to jeszcze mocniej. Podczas jazdy szarpnął mi i zgasł. Nie dało się go zapalić, nie było iskry. Wymieniłem cewkę zapłonową i nadal nie ma iskry co jest??? pozdrawiam
zamontuj nowy temat bo mody będą złe , a co do usterki pewnie rozrząd źle ustawiony.
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum