Wysłany: Pią Maj 14, 2010 13:02 [r214 1.4 `98 benz. 103KM] sprzęgło i włącznik spryskiwacza
Witam.
Szukam dwóch części:
- Włącznik spryskiwacza
- Sprzęgło
Samochód jest w tej chwili u mechanika i tych części brakuje by przywrócić mu życie. Mieszkam w Warszawie.
Przy okazji - czy koszt wymiany sprzęgła (1200 złotych) to Waszym zdaniem duża kwota? Razem z innymi naprawami wyjdzie ok. 2000, czyli ok. 1/4 wartości samochodu
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 14, 2010 13:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 11 razy Dołączył: 15 Sty 2010 Posty: 170 Skąd: Piotrkow Tryb
Wysłany: Pią Maj 14, 2010 13:17
chafer, jaki wlacznik spryskiwacza????
chodzi Ci o przelacznik zespolony??? tzn ten odpowiedzialny za wlaczanie wycieraczek itp. ?
tyle kasy za wymianę sprzęgła??? hahahaha
wczoraj z kolega na prowizorycznym kanale wymienilem sprzeglo w vectrrze b po liftingu 5 godz pracy na dobra sprawe ,
nie daj sie naciagac;/
jak mechanik zobaczy ze przyjechał do niego ktos kto nie ma pojecia o naprawianiu auta to rżnie go ladnie ,
zapytaj w innym warsztacie
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Moim zdaniem drogo. Jeśli chodzi o sprzęgło spróbuj zadzwonić do TomaTeam http://tomateam.pl/.
Super, dzięki.
joni_25x napisał/a:
chafer, jaki wlacznik spryskiwacza????
chodzi Ci o przelacznik zespolony??? tzn ten odpowiedzialny za wlaczanie wycieraczek itp. ?
tyle kasy za wymianę sprzęgła??? hahahaha
wczoraj z kolega na prowizorycznym kanale wymienilem sprzeglo w vectrrze b po liftingu 5 godz pracy na dobra sprawe ,
nie daj sie naciagac;/
jak mechanik zobaczy ze przyjechał do niego ktos kto nie ma pojecia o naprawianiu auta to rżnie go ladnie ,
zapytaj w innym warsztacie
Tak, chodzi o przełącznik zespolony odpowiedzialny za m.in. wycieraczki. Podobno jednak wystarczy sama część tego przełącznika, odpowiedzialna za włączanie spryskiwacza.
A co do sprzęgła - cóż, mogę i rzeczywiście mnie rżną, nie znam się, na razie nie boli Wybrałem serwis mający dobre komentarze, który specjalizuje się w roverach i nie mam punktu odniesienia...
Tak, chodzi o przełącznik zespolony odpowiedzialny za m.in. wycieraczki. Podobno jednak wystarczy sama część tego przełącznika, odpowiedzialna za włączanie spryskiwacza.
można wymienić tylko tę jedną część, szukaj na allegro albo na szrotach.
Dzięki. Dostałem 2 oferty od forumowiczów, bardzo do siebie zbliżone - najniższa cena to 30 + przesyłka.
Sprzęgła szukam dalej, gdzie oprócz allegro i http://tomateam.pl/ szukać?
Pozdrawiam
[ Dodano: Wto Maj 18, 2010 12:16 ]
Ok, przejrzałem forum, już wszystko wiem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum