Wysłany: Pon Maj 17, 2010 17:27 [R214 1.4Si 97r] Osłona silnika dolna
Witam. Czy moge gdzies kupic oslone silnika do Rovera 214? Szperalem troche w Internecie i z tego co widze to lipa =P czy sa jakies zamienniki badz pasuje oslona od innego auta? Kazdy wjazd w kaluze konczy sie zalanym alternatorem i postojem na 10 minut =p
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 17, 2010 17:27 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Na allegro są ale nie pasujące do benzyny sam szukałem i dzwoniłem. pytałem mówili ze trzeba by było przerabiać osłone, podobno nadaje się osłona z 400-tki tylko trzeba by było wyciąć jeden element.
Wysłany: Wto Maj 18, 2010 09:38 Re: [R214 1.4Si 97r] Osłona silnika dolna
Lupus napisał/a:
Witam. Czy moge gdzies kupic oslone silnika do Rovera 214? Szperalem troche w Internecie i z tego co widze to lipa =P czy sa jakies zamienniki badz pasuje oslona od innego auta? Kazdy wjazd w kaluze konczy sie zalanym alternatorem i postojem na 10 minut =p
Może zadzwoń i spytaj czy mają TU . Może sprowadzą i na pewno podadzą cenę.
A może to TO
Pozdrawiam.
Oke, zadzwonilem na namiary, ktore dal mi Mirwin i nie maja, ogolnie powiedzieli, ze ten model nie posiada oslony calej i powiedzieli zebym poszukal na allegro =d tez znalazlem to co mi Mirwin podeslal, ale nie ma zdjecia, tak troche w ciemno to lipa. Szukalem Vesper na forum o tej cewce i nie moge znalezc =d
Tak jak pisałem osłona nadająca się do przeróbki pasuje jak się nie mylę z 420 diesla tak mi doradził jeden ze sprzedawców na allegro te co są na allegro do 200-tek to są do diesla a różnią się tym że mają nie z tej strony ściankę osłaniającą alternator. chyba w dwóch miejscach trzeba by było robić nowe dziury.
coś w tym stylu tylko tą musiał byś przyciąć z prawej strony i nowe mocowania zrobić. ja mam zamiar spróbować ale na używańcu nie nówce bo szkoda bo typ z allegro po króćce wytłumaczył mi co zrobić
Inną metodą ratunku jest przełożenie alternatora wyżej, nie pamiętam szczegółów, ale było to dość dokładnie opisywane daawno temu. Byś musiał pokopać trochę w searchu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum