Wysłany: Pią Maj 21, 2010 08:06 [R600] Głośna sprężarka klimatyzacji
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Czy w Waszych roverkach po włączeniu klimatyzacji słychać głośny metaliczny jednorazowy dźwięk gdy zaczyna ruszać albo sprężarka (a może to wentylator)?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Lut 16, 2011 22:59, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 21, 2010 08:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
nie wiem co Twoim zdaniem oznacza głośny, ale załączenie sprzęgła na pewno słychać, w kabinie troszkę mniej, a jak się stoi przy otwartej masce to dość głośno.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
U mnie było podobnie, aż koło pasowe się całkowicie przekrzywiło, a sprzęgiełko przy nim przestało działać. Dzisiaj wymieniam, bo przyszła nowa sprężarka (używka) także dam znaka co to dokładnie... aczkolwiek ja stawiam na łożysko lub na słynny aluminiowy kołnierz...
Wydaje mi się ze to głośne załączanie to to sprzęgło od sprężarki. Stojąc przy samochodzie słychać dosyć głośno w środku także da się słyszeć. O co chodzi z tym 'słynnym kołnierzem"?
aluminiowy kołnierz wokół łożyska, jak on padnie to albo regeneracja, albo wymiana całości (jak u mnie), gdzieś to znalazłem na forum. Aczkolwiek ja nie expert... Thef powiedziałby więcej...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum