Wysłany: Sob Maj 22, 2010 12:36 [R420 Di 1997r.] Check Engine
Witam.
Kiedy powinien gasnąć. U mnie gaśnie w momencie gdy wyłącza się grzanie świec. Czy tak powinno być czy ktoś przekombinował coś. Jak chciałem odczytać błędy to kontrolka nie wybłyskuje ich tylko gaśnie i sie nie zapala.
Pozdrawiam.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Maj 22, 2010 12:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Sob Maj 22, 2010 12:40
mirwin napisał/a:
U mnie gaśnie w momencie gdy wyłącza się grzanie świec.
Jeżeli wyłączają się za każdym razem równocześnie, to najwyraźniej ktoś podpiął check pod kontrolkę świec. Łatwo będzie to potwierdzić gdy zaobserwujesz, że występuje to zawsze równocześnie, nawet gdy zmienia się długość grzania świec.
U mnie check engine gaśnie mniej więcej po 5 sekundach. W zależności jaka jest temp. na zewnątrz, jest to albo przed końcem grzania świec, albo tuż po grzaniu świec. Nigdy równocześnie. Silnik miałem testowany T4 i zero błędów, więc u Ciebie powinno być tak samo.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
No właśnie tak jest. To w takim wypadku jak odczytać błędy? Czy tylko pozostaje T4?
A gasnąć też powinien przed uruchomieniem silnika czy też zawsze musi po.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum