Wysłany: Pią Cze 04, 2010 18:38 [Rover420 sdi]turbina bierze olej
W przewodzie do interculera jest olej,moim zdaniem turbina pada i teraz mam pytanie czy w roverach di,sdi[200,400,25 i 45 są takie same turbiny ponieważ chce kupić używke
SPAMU¦
Wysłany: Pią Cze 04, 2010 18:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
jak w każdym sdi, oczywiście jeśli oleju nie jest zbyt dużo
przyczyną może być zawór odmy przez który olej dostaje się do turbiny właśnie poprzez odmę
wymiana turbiny może nie rozwiązać problemu oleju w przewodzie IC
jeśli oleju nie jest zbyt dużo to ja bym turbinę zostawił w spokoju no chyba że Roverek nie przyspiesza już jak powinien
może się okazać że tylko darmo wydasz kasę a jak olej był tak i będzie
ja zmieniłem zawór odmy i jest poprawa jeśli chodzi o ilość oleju w przewodzie IC
Może i masz racje.Powiem tak turbina ładuje bardzo dobrze,czuć przyśpieszenie tylko nie za bardzo wiem o co chodzi z tym zaworem odmy.Jakie on spełnia zadanie
Wysłany: Pon Cze 07, 2010 10:07 [Rover420 sdi]turbina bierze olej
Koledzy gdzie mogę dostać zawór odmy,dzwoniłem po sklepach i mówią mi ze tylko serwis!!!,albo używka z allegro a nie usmiecha mi się zakładanie używanej.
Wysłany: Pon Cze 07, 2010 12:58 [Rover420 sdi]turbina bierze olej
Dzięki za namiary,po kilku godz dodzwoniłem się i spoko mają wszystko.Zawór odmy 110,50 zł i rura do IC[pękła mi]99 zł.Na allegro gość za uzywke odmy wołał 90 zł i za węża do IC 80 zł,po prostu kupa kasy za stare dziadostwo.jak przyjdzie to założę wszystko i napisze co i jak.IC najlepiej jest wyczyścić benzyną extrakcyjną,czy są jakieś inne metody bo jak będę składał to chce to zrobić dobrze;]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum