Domykanie i otwieranie szyb z kluczyka w R75 działa
Trzeba włączyć tą funkcję komputerem serwisowym T4 i jeśli przekręcisz kluczyk w prawo, czyli zamykasz auto i trzymasz przekręcony kluczyk wówczas szyby zaczynają się podnosić - wszystkie te które są otwarte. Tak samo jest gdy otwierasz kluczyk i trzymasz go przekręcony w lewo to wszystkie szyby opadają.
Domykanie i otwieranie szyb z kluczyka w R75 działa
a czy wszystkie to maja? bo nie wydaje mi się. Pytałem chyba JOWIEGO dawno temu i o ile pamiętam u mnie nie da się tego zrobić
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
sknerko, mi się wydaje, że źle Ci się wydaje toć buda ta sama, wszelkie moduły komfortu, czy gdzie by ta opcja nie była zapisana są te same, więc nie rozumiem stanu rzeczy, że domykania szyb ma nie być we wszystkich... Może tylko Twój mechanik nie potrafi uruchomić tej opcji, bonie ogarnął do końca angielskiego?
Stary czy ty wiesz kto to PHJOWI? http://forum.roverki.eu/p...wprofile&u=7011
O ile mnie pamięć nie myli to muszą być jakieś czujniki w szybach żeby to działało a nie we wszystkich to jest.
MG TF 160 srebrny pocisk
mechanikiem, który czasami może się mylić, a Ty traktujesz go jak jakiegoś bożka?
Nie mam w szybach żadnych czujników i wszystkie mi działają, myślę, że wystarczy mieć tylko wszystkie szyby elektryczne.
Pogadaj z mariuszem418 bo ja się nie muszę na wszystkim znać, Ty widać nie masz akurat w tym temacie absolutnie żadnej wiedzy, wysuwasz tylko niepotrzebne domysły.
kris-tofer, zapytałem czy jesteś pewien że we wszystkich, bo ja tego pewny nie jestem a ty wyjeżdżasz z krytyką JOWIEGO. Czemu mam wierzyć mariuszowi418? bo ty mu wierzysz? jakiś bożek?
apples napisał/a:
sknerko napisał/a:
O ile mnie pamięć nie myli to muszą być jakieś czujniki w szybach żeby to działało a nie we wszystkich to jest.
Nic nie musi być.
widocznie słabą mam pamięć.
jak będę u JOWIEGO włączę domykanie a może na zlocie
MG TF 160 srebrny pocisk
Tak sknerko, jestem tego pewny, nawet mi przez myśl nie przeszło, żeby skrytykować PHJOWI jednak Twoje słowa świadczyły o pełnym zaufaniu do PHJOWI Ja nauczyłem się jednego, żeby nikomu nie wierzyć, nie ważne czy to PHJOWI czy mariusz418 nikt nie jest nieomylny, a Ty skoro nie jesteś pewny czy jest te domykanie w każdym czy nie ma, to nie mieszaj koledze tomekh01, w temacie
Moje slowa o niczym nie świadczyły zadałem proste pytanie i wytłumaczyłem dlaczego pytam. Jak tak będziecie z applesem odpowiadać na proste pytanie z uzasadnieniem to każdy będzie wolał założyć swój watek z pytaniem niż podłączać się pod inny, a tak się chyba robi na forum, że jak jest jeden wątek to nie zakłada się dubla czy o czymś nie wiem.
Doszukałem się czemu pamiętałem ze coś jest z tym nie halo, otóż pytałem JOWIEGO kiedyś czy jest opcja automatycznego domknięcia przy uzbrajaniu alarmu a takiej nie ma. A z tymi czujnikami też coś jest ale nie mam czasu szukać szczegółó, jak się uszkodzą to szyba jedzie "na raty" w dół albo w górę. takie coś kojarzę.
MG TF 160 srebrny pocisk
sknerko, wiesz, że gdzieś tam coś Ci dzwoni ale nie wiesz w którym kościele
Nie ma domykania szyb jak zamykasz auto z pilota - to sprawdziłem sam, więc jestem tego absolutnie pewny, może Jowi też miał to na myśli tylko coś pokręciłeś
sknerko napisał/a:
A z tymi czujnikami też coś jest ale nie mam czasu szukać szczegółó
sknerko napisał/a:
takie coś kojarzę
takie odpowiedzi od eksperta działu porady techniczne? chyba tą belkę na pagonie dostałeś z przypadku
sknerko napisał/a:
Stary czy ty wiesz kto to PHJOWI?
sorry stary, ale zabrzmiało to bardzo przekonująco, och
Na swoje pytanie
sknerko napisał/a:
a czy wszystkie to maja? bo nie wydaje mi się
dostałeś prostą odpowiedź, więc nie wiem dlaczego tak się upierasz
Czy ekspert musi wszystko wiedzieć? czy gdzieś jest napisane że za wszechwiedzę dostaje się taką nazwę? dostałem to przypadkiem bo dużo razy pomogłem. kris-tofer, pomagaj to ci też dadzą a nie komuś wygadujesz. Co do domykania z pilota przeczytaj jeszcze raz spokojnie moją poprzednią odpowiedź i przestań się czepiać że chce się czegoś dowiedzieć.
kris-tofer napisał/a:
takie odpowiedzi od eksperta działu porady techniczne? chyba tą belkę na pagonie dostałeś z przypadku
czy wątek jest o tym czy o domykaniu? napisałem o tym bo wcześniej o tym wspomniałem myśląc ze może mieć to związek. A jak ci się moje odpowiedzi nie podobają to zgłoś do weryfikacji moderatorom komu przyznają eksperta. Ja się nie prosiłem.
kris-tofer napisał/a:
sknerko napisał/a:
Stary czy ty wiesz kto to PHJOWI?
sorry stary, ale zabrzmiało to bardzo przekonująco, och
Czy to sugeruje ze mam do niego pełne zaufanie? raczej nie. A znam JOWIEGO osobiście i wiem ze pracował za granica przy roverkach więc kłopotów z angielskim nie ma
kris-tofer napisał/a:
Może tylko Twój mechanik nie potrafi uruchomić tej opcji, bonie ogarnął do końca angielskiego?
jak Ty to bezczelnie sugerujesz.
kris-tofer napisał/a:
dostałeś prostą odpowiedź, więc nie wiem dlaczego tak się upierasz
Nie dostałem prostej odpowiedzi bo zaciemniasz moduły komfortu są różne i zależą od ilości szyb elektrycznych w aucie. I przy niczym się nie upieram, napisałem że sobie to włączę przy okazji czyli uwierzyłem, tylko ty nie potrafisz tego dostrzec.
MG TF 160 srebrny pocisk
Wysłany: Wto Maj 25, 2010 08:25
sknerko napisał/a:
Jak tak będziecie z applesem odpowiadać na proste pytanie z uzasadnieniem
Znowu masz jakiś problem do mnie. W przeciwieństwie do Ciebie potrafię odpowiedzieć pytającemu na jego pytanie nie na podstawie czegoś zasłyszanego i niepewnego. Jak się nie znasz lub nie masz pojęcia to się nie odzywaj już bo ostatnio robisz tylko zamieszanie swoimi wywodami i nic ciekawego nie wnosisz do tematu. Same suche fakty których nie potrafisz wytłumaczyć bo nie masz pojęcia. Czepianie się i doszukiwanie się w innych złych cech wychodzi Ci najlepiej.
sknerko napisał/a:
dostałem to przypadkiem
sknerko napisał/a:
zaciemniasz moduły komfortu są różne
Ostatnio zmieniony przez apples Wto Maj 25, 2010 08:36, w całości zmieniany 3 razy
jeśli nie wie to chyba nie powinien pisać, że coś tam, gdzieś tam coś było ale nie chce mi się pisać albo nie mam czasu...
sknerko napisał/a:
kris-tofer, pomagaj to ci też dadzą a nie komuś wygadujesz
nikomu nie wygaduję, zwracam tylko uwagę i nie muszę mieć eksperta, żeby pomagać innym tak? i wcale mi się nie marzy być ekspertem, bo moja wiedza nie dorównuje jeszcze wiedzy innych ekspertów.
sknerko napisał/a:
Czy to sugeruje ze mam do niego pełne zaufanie? raczej nie
dlatego poradziłem Ci, żebyś zaciągnął też wiedzy u innych mechaników, nie tylko u jednego, z całym szacunkiem dla Jowiego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum