jak myślicie warto się wybrać? ponad 200km mam do niego
i jeszcze takie pytania mam...
1. jest napisane ze jest komputer, w którym miejscu na desce bo niedowidzę chyba.
2. z tym spalaniem to jest możliwe czy założyć lepiej że do 14l spali ?
I czy jest wart swojej ceny... trochę drogo wystawiony... no chyba, że się mylę
Pozdrawiam i będę wdzięczny za wszelkie sugestie i ewentualne porady
----
aha... zapomniałbym, czytałem na forum że wszystkie R600 benzyniaki są z tymi samymi silnikami co w Accordzie... rozumiem, że ta wersja z automatem równiez?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 27, 2010 22:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
- odstaje listwa nad przednią szybą - trzeba sprawdzić czy nie byłą partacko wymieniana - ja u siebie wymieniałem i zrobili tak, że nic nie odstaje
- ma płaskie wycieraczki - sprawdź czy dobrze zbierająi nie skrzypią - u mnie nie zdały egzaminu
- el. antena albo nie działa, albo trzeba przesmarować
- 3-ci stop opadnięty - klej pewno puścił
- podłokietnik przesunięty w stronę pasażera - pewno zaczep ułamany z prawej strony
- krzywo leży klapka od zapalniczki, względem pólki powyżej
- źle zamontowana osłona pod kierownicą; pewnie genialny gazmajster na siłę zdejmował...
- wydaje mi się że ma zbyt mało płynu od wspomagania i hamulcowego, ale może się mylę...
Ogólnie auto wygląda przwoicie na fotkach, ale trzeba to zweryfikować osobiście. Miernik grubości lakieru do ręki, sprawdzić rdzę na nadkolach z tyłu, czy silnik się poci, klima czy działa, zawieszenie - czyli standard. Do tego koniecznie sprawdź automat! W przebieg nie wierzę, zależy jeszcze w jaki sposób on go udokumentuje. Ja dla przykładu oryginalny mam ponad 240kkm teraz, no ale teoretycznie jest to możliwe.
Deamian napisał/a:
Maska minimalnie nierówno leży i albo mi się wydaje albo jeden reflektor różni się od drugiego.
Mi się wydaje, że wsio OK, ale to już kolega sobie zweryfikuje osobiście
spitz napisał/a:
2. z tym spalaniem to jest możliwe czy założyć lepiej że do 14l spali ?
Szczerze powiedziawszy, to mi pali obecnie (przy 100-110km/h w trasie) 9l/100km LPG 2gen Więc teoretycznie po doprowadzeniu tego auta do porządku, spalanie może spaść nawet poniżej mojego
spitz napisał/a:
1. jest napisane ze jest komputer, w którym miejscu na desce bo niedowidzę chyba.
Deamian napisał/a:
Komputera to on raczej jednak nie ma
Nie ma, nie ma - chyba, że sprzedający tym mianem określa kontrolki otwartych drzwi i bagażnika
spitz napisał/a:
wszystkie R600 benzyniaki są z tymi samymi silnikami co w Accordzie... rozumiem, że ta wersja z automatem równiez?
Tak. Ponoć ten silnik jest awaryjny i pękają głowice gdy go przegrzać. Ja jeżdżę drugi rok i nie miałem problemu z głowicą, ani z przegrzewaniem. Wg mnie silnik jest po prostu wrażliwy na niedbalstwo.
spitz napisał/a:
trochę drogo wystawiony
Moim zdaniem cena nie jest wysoka, tym bardziej, że z tych 900zł pewnie da się zejść... ja bym swojego za tyle nie sprzedał w życiu
[ Dodano: Pią Maj 28, 2010 16:02 ]
Fakt faktem, że jego faktyczny stan ocenić można dopiero po przyjeździe, a tam może się okazać, że 7kzł to będzie za niego dużo... ze zdjęć nie da się tego określić - wizualnie imho jest OK.
[ Dodano: Pią Maj 28, 2010 16:06 ]
I jeszcze jedno - gość pisze o komplecie kluczyków - sprawdź czy wszystkie pasują do drzwi i otwierają auto i jak z pilotami - gdy ich brak to czeka Cię otwieranie auta z kluczyka i być może brak alarmu. Jeśli będziesz chciał otwierać z pilotato trzeba będzie zamontować nowy sterownik centralnego; np. z Allegro, za ok. 40zł + podpięcie.
_________________ Lincoln Continental `77 *** M-B 320E *** M-B E500
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum