Wysłany: Sro Maj 26, 2010 23:22 [R600] Dziwne drgania i metaliczny dźwięk
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
witam, ostatnio zauważyłem ze moje autko dziwnie drga (R 600 2.0SDI) szarpie po gwałtownym dodaniu gazu i podczas ruszania słychać taki metaliczny dzwięk. ponadto strasznie na jałowym biegu drga buda, znajomi mowia ze to poduszki spod silnika i skrzyni biegow...jesli to te poduszki to gdzie je moge kupic? Bo w Rzeszowie w sklepach motoryzacyjnych nie ma na allegro sa same uzywki...z gory dziekuje za pomoc
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Lut 17, 2011 23:33, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 26, 2010 23:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Sro Maj 26, 2010 23:37
Poduszek szukaj w ASO Hondy, w www.tomateam.pl (dzwonić do skutku), ewentualnie w tedgumie (częściowo całe poduszki, częściowo wkłady). Ale zanim zmienisz poduszki, czy nie robiłeś czasem ostatnio rozrządu lub jakichś zabiegów przy pompie wtryskowej?
zmieniałem kpl rozrząd, ale z oględzin ze znajomym wychodzi na to ze to poduszki, przy gwałtownym ruszeniu na zaciagnietym hamulcu recznym ten odglos na poczatku dobiegal z tej malej poduszki od skrzyni biegow a pozniej juz z obu stron, podczas jazdy jak gwałtownie depne na gaz to szarpnie i slychac ten metaliczny dzwiek
Mam podobnie. Przy ruszaniu słychać zgrzyt jak metal o metal obciera z dużą częstotliwością. Na jałowym czuć wibracje całego auta. Prawdopodobnie poduszka przy przegrodzie. Niestety wizualnie wygląda OK.
widze ze kpl poduszek kosztuje dosc sporo, na 100% jestem pewnien ze musze wymienic ta mala od skrzyni biegow po prawej...tylko jak sprawdzic ktora poduszke musze wymienic po lewej stronie?? i jeszcze pytanko z innej beczki, po czym poznac ze filtr paliwa sie zapchal? i jak wymienić klosz od prawej lampy?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum