Wysłany: Wto Sty 26, 2010 18:46 [Freelander] Wyciek płynu obok pompy układu chłodzenia
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: wszystkie
Dziś rano otworzyłem maskę i okazało się, że niema płynu w zbiorniczku. po oględzinach zewnętrznych silnika zauważyłem, że w okolicach pompy wody gdzieś pod kolektorem ssącym jest kałuża płynu na bloku silnika.i pod samochodem. jaka może być usterka czy ktoś już miał taki problem.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Gru 22, 2010 21:46, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sty 26, 2010 18:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
1-węże
2- uszczelka pod pompą (chyba oring) - to było u mnie
3- pompa - jak wymieniasz pompę to zastanów się nad rozżądem - wyjdzie taniej za jednym "zamachem"
Wysłany: Pią Maj 14, 2010 08:57
Witam.
Miałem dokładnie taki sam przypadek.
Wymieniona została pompa "wodna" i po problemie. Kilka dni wcześniej wymieniany był rozrząd i niestety pompa wówczas nie zotała wymieniona. Wniosek z tego , że przy rozrządzie należy wymieniać też pompę płynu chłodzącego.
Miałem dokładnie taki sam przypadek.
Wymieniona została pompa "wodna" i po problemie. Kilka dni wcześniej wymieniany był rozrząd i niestety pompa wówczas nie zotała wymieniona. Wniosek z tego , że przy rozrządzie należy wymieniać też pompę płynu chłodzącego.
Potwierdzam.
Problem występował również u mnie. Ale po wymianie rozrządu wraz z pompą wszystko ustało. Koszt: 400zł części, 400zł robocizna. Przy okazji wymieniono mi termostat bo jak się okazało też był z nim problem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum