Pomógł: 6 razy Dołączył: 22 Mar 2007 Posty: 139 Skąd: Brzeg Dolny/Wrocław
Wysłany: Pią Maj 28, 2010 14:58 [R600] Zatrzaśnięte drzwi kierowcy
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam!
Podczas otwierania auta pilotem od centralnego dziecko pociągnęło za klamkę i dupa, nie mogę otworzyć drzwi w żaden sposób, żadna klamka nie działa. Bolec w drzwiach normalnie reaguje tzn podnosi się i opada zamykając. Kręcąc kluczykiem w prawo i w lewo i szarpiąc za klamkę drzwi odskoczą do pozycji niedomkniętej, ale nic poza tym. Czy może ktoś z Was spotkał się z podobnym problemem w R600 ? Proszę o pomoc bo wysiadanie przez drzwi pasażera jest dość uciążliwe
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Lut 21, 2011 23:13, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 28, 2010 14:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 67 razy Dołączył: 13 Lis 2001 Posty: 1096 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Pią Maj 28, 2010 21:14
Poszukaj na forum bo coś mi się wydaje że już był taki temat. Łatwo nie będzie - musisz spróbować zdjąć tapicerkę z drzwi i kombinować z zamkiem. Gdy kupiłem swoje auto to miałem podobną akcję z tylnymi drzwiami. Okazało się że zamek przyłapała ruda - cały dzień sie mordowałem i już nawet chciałem drzwi odkręcać od budy
JEdyna szansa to ściągnąć boczek. I to będzie trudne, bo fotel przeszkadza, a od dołu trzeba mocno wyrwać boczek z drzwi... jak zdjąć, aby nie uszkodzić - w manualu pięknie opisane
_________________ Lincoln Continental `77 *** M-B 320E *** M-B E500
staf Z wstawionego przez Ciebie linku przejrzałem tematy dotyczące zamków drzwi i nie znalazłem tam nic wspólnego z R600. Podane przez ciebie tematy tyczą się R75.
Na moje oko(albo węch, jak kto woli ) wygląda, że zaciął się rygiel elektromagnetyczny zamka. W większości samochodów to jest normalny objaw, że trzymając za klamkę i otwierając auto z pilota drzwi się nie otworzą (nie wiem, może zabezpieczenie jakieś?) wystarczy wtedy zamknąć jeszcze raz auto i otworzyć ponownie. Nie wiem tiruces co próbowałeś zrobić, ale jeśli chciałeś na siłę wypchnąć drzwi mogło się coś uszkodzić w samym zamku i teraz może być problem. Na pewno musisz spróbować zdjąć boczek drzwi i dostać się do mechanizmu zamka, może coś zdziałasz.
Pomógł: 6 razy Dołączył: 22 Mar 2007 Posty: 139 Skąd: Brzeg Dolny/Wrocław
Wysłany: Wto Cze 01, 2010 14:33
Czytałem kilka postów o zatrzaśniętych drzwiach w R75 ale myślałem że ktoś przerabiał ten temat w R600. Papa próbowałem już chyba wszystkich możliwych kombinacji z pilotem, kluczykiem i klamkami bez skutku. We wtorek będę miał chwile to spróbuje odchylić boczek i coś pogrzebać.
[ Dodano: Wto Cze 01, 2010 15:33 ]
Po kilku godzinach walki udało mi się otworzyć drzwi. Obicie drzwi można odchylić zdejmując osłonę słupka i uszczelkę. Jedyną skuteczną metodą otwarcia drzwi było silne szarpnięcie za bolec który chodzi góra i dół tuż przy zamku. Zamek jest uszkodzony i potrzebuje kupić nowy tzn używany z allegro, czy zamek od anglika będzie pasować do drzwi kierowcy ??
Pomógł: 67 razy Dołączył: 13 Lis 2001 Posty: 1096 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Wto Cze 01, 2010 17:03
Coś mi się wydaje że plug&play to nie za bardzo. Ale myślę że da się złożyć z angielskiego dobrego i polskiego uszkodzonego taki który będzie ci pasował. Cała sprawa polega na tym by podmienić siłownik centralnego zamka bo w tym kontynentalnym miał od jeszcze obsługę zamykania wszystkich centralnych - jednym słowem jeden kabelek więcej. Jeśli przedni zamek jest podobny do tych z tylnych drzwi to wiąze się z odkręceniem kilku wkrętów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum