Wysłany: Pią Lip 16, 2010 08:41 [R620] Co ile wymiania się rozrząd????
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1994
Co ile koledzy wymieniamy rozrząd w Roverk R600. Otatnio wymieniałem po przejechaniu 80tyś. i mechanior mówił ze paski i te inne rolki czy napinacze były super. Kupiłem go z Holandi od pierwszego własciciela (salonu) i byłem z nim w kontakcie wiec stąd wiem ze od poczatku nie robił i wiem ze było 80 tysiecy a teraz juz machnłąem 60tyś i mam obawy czy robic go
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Lut 21, 2011 23:11, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lip 16, 2010 08:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Przemas, No jeśli zrobiłeś już 60tyś km i masz obawy to może lepiej zmień ,w silnikach F20Z1 okres między wymianą rozrządu Honda zaleca co 100tyś km lub co 5lat,ale to jeśli chodzi o rozrząd złożony z części Genuine Honda OEM,na zamiennikach typu KOYO,NTN,NSK,SUN,MITSUBOSHI,GATES,CONTITECH,CORTECO,AISIN,GMB (a są to zamienniki wysokiej jakości a ich producenci dostarczają części na "pierwszy montaż"),należałoby ten okres skrócić i 60tyś km lub co 3lata wydaje się być optymalne
Bo nie którzy tylko umieja pisac (wyszukaj w wyszukiwarce) a pisałem ze jestem nowy i musze sie wdrożyc
kasjopea napisał/a:
Przemas, no ja Cię przepraszam, co to ma być?
Dołączył 26 stycznia 2009, a piszesz, że jesteś tu nowy?
To kiedy będziesz "stary"? Żarty sobie robisz?
Poczytaj Techniczny FAQ na stronie klubowej. I zaprzyjaźnij się z "szukajką".
Jeszcze jeden taki temat i posypią się warny .
przeczytaj co napisała Ci Kasjo
w tym samym czasie zarejestrowałem się na forum co Ty, nie rób sobie jaj że nic nie umiesz znaleźć bo jesteś nowy, bez urazy ale taka jest prawda
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum