Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam wszystkich. We freelanderze mojej żony (5 drzwiowy), gdy popada deszcz zaczyna cieknąć woda z tylnej części podsufitki. tuż przy tylnych drzwiach podsufitka nasiąka bardzo mocno wodą i kapie (prawie cieknie strumieniem) do bagażnika. przeciek jest tak silny że woda zbiera się w zamykanym schowku w bagażniku. Za cholerę nie wiem z kąd może byś tak silny przeciek. Może ktoś z kolegów miał podobny przypadek lub jakieś przypuszczenia. z góry dzięki za pomoc i rady
Pozdrawiam Zibi
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Gru 22, 2010 22:22, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lis 25, 2009 11:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nad drzwiami jest listwa maskująca, pod listwą blacha montażowa przykręcona na kilka wkrętów do nadwozia przez takie wpusty z tworzywa - u mnie właśnie przez te wkręty/wpusty ciekło dokładnie tak jak opisujesz, po doszczelnieniu suchutko.
Warto też sprawdzić rurki odprowadzające wodę z szyberdachu czy są drożne.
Rozumiem, że jest to wersja 5 drzwiowa i cieknie Tobie przy tylnych dziwach.
A czy jak otwierasz klapę z tyłu to szyba zjeżdża do dołu a potem jak zamykasz to wsuwa się w taką szczelinę.
Jeżeli nie to uszkodzony jest czujnik domykania.
Może też lecieć woda przez uszczelkę przy szybie.
Ja bym zaczął od zdjęcia listwy maskującej na górze (Tam gdzie ta szczelina w która wsuwa się szyba i sprawdzenia czy uszczelka nie jest gdzieś przycięta.
często na uszczelnieniu Tel listwy z dachem cieknie.
Wtedy najlepsze rozwiązanie to oczyszczenie wszystkiego i uszczelnienie.
U kumpla tam leciało.
Bardzo dziękuję za informację. Niezwłocznie przystąpiłem do sprawdzenia i chciałem zdjąć listwę maskującą, jednak nie chce zejść i urwał się jeden uchwyt ją mocujący. Nie chcę dalej próbować, bo się obawiam, że całkowicie się uszkodzi. Czy może wiecie Koledzy, jak prawidłowo zdemontować plastikową listwę?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum