Mam dziwny problem i z opinii lokalnych mechaniorów już nie wiem nic. Otóż problem pojawia się po przejechaniu około 10 km. Po zatrzymaniu się np. światła itp. z przodu auta wydobywa się dziwne "buczenie" przypominające dźwiękiem jazdę po białych pasach na drodze ekspresowej. Klocki i tarcze sprawdzone, w zawiasach nic nie stuka ani puka.
I zgłupiałem całkowicie co to może być
_________________ Jeśli w czymkolwiek pomogłem to wystarczy kliknąć "Pomógł" Wdzięczność gwarantowana
SPAMU¦
Wysłany: Pią Cze 04, 2010 06:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 4 razy Dołączył: 07 Mar 2010 Posty: 122 Skąd: Gdynia
Wysłany: Pią Cze 04, 2010 08:30
Po 10 minutach samochód ma inne obroty bo już nie chodzi na ssaniu.
U mnie mechanik zmieniał rozrząd i założył odwrotnie poduszkę silnika
i właśnie jak silnik był zimny to było okej tylko jak już miał właściwe obroty
to strasznie huczało w środku i przy hamowaniu silnikiem był taki dźwięk
jak by metal o metal gdzieś walił.
U mnie nie ma takiej opcji, bo rozrząd już dawno za mną, więc poduszka ujawniłaby się wcześniej, a i pewnie jakies płyny by z niej wyciekły jakby padła
_________________ Jeśli w czymkolwiek pomogłem to wystarczy kliknąć "Pomógł" Wdzięczność gwarantowana
Jedno jest pewne. Jutro zapowiada się ładniuchna pogodynka, więc kanał będzie oblegany przez zieloną strzałę. Mam nadzieję szybko zlokalizować źródło nerwowej jazdy i przejść do dalszych obowiązków życiowych
a czasem wiatrak nie ma luzów i nie bije/trze o obudowe??
Udało się i już nic nie buczy. Nie było tego widać po zaglądnięciu bezpośrednio pod maskę, bo wiatrak ocierał na dole. Usterka bardzo szybko usunięta i teraz znów cieszę się cichą jazdą
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum