Typ: v6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 2001
Witam.
Dzisiaj rano pękła mi szyba przednia, pojawiła się rysa od lewej wycieraczki i powoli idzie sobie do góry... oczywiście szybę wymienię jutro...
Zdarzyło mi się to drugi raz w ciągu ostatnich 6mcy! Kamieniem nie dostałem itp. Nie ma śladów korozji gdziekolwiek wokół szyby, specjalnie ostatnim razem dokładnie sprawdziłem, czy jakiś bąbel mi nie napręża powierzchni.
Śladu uderzenia też nie ma.
Jeżdżę dużo ~50-60kkm rocznie.
Czy jest sens spróbować z rozpórką? Gdzieś wyczytałem w necie, że to czasem obniża naprężenia karoserii. Może mam jakiś pechowy egzemplarz czy co.. R75 sportowy nie jest... ale jak mam kurcze wydać trzeci raz ~500 zł, to wole zrobić to po raz ostatni...
Czy ktoś z Was ma to zamontowane? Czy to da się zrobić w R75? Jakieś doświadczenia? Czy może problem szyby nie ma nic z tym wspólnego w R75?
No jestem po wymianie szyby... wygląda na to, że było walnięte z lewej strony z przodu, bo było wyraźnie malowane. Hm... ale dzwon jakiś mega nie mógł to podobno być, bo szczeliny, szpary etc., są idealnie jak z drugiej strony..
No to dobra wiadomość i zła.. bo dalej nie wiem co jest.. zobaczymy ile na tej szybie pojeżdżę.
we fiatach bravo chlopy dawali rozporki ,bo szyba lubiala pekac na ostrych zakretach uzywanej szyby nigdy nie kupuj,bo bedzie pekac! jak masz pukniety słupek to tez moze znowu pęknąć musisz porobic ze słupkiem i wtedy szybe wkleic szybe
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum