Wysłany: Sob Cze 05, 2010 21:06 [R416 si LPG '97] cos z elektryka ale nie mam pojecia co??
Witam
W moim rowerku występuje cos dziwnego. Podczas jazdy niespodziewanie jest jakby odcinane zasilanie. Na początku wyłączało mi sie radio i po chwili włączało spowrotem. Następowało to po wjechaniu np na dziurę. Ale ostatnio podczas jazdy w nocy po dobrej drodze następowało to samo ale przygasały światła i wyłączało sie radio ale natychmiast sie właczało i wygladało to tak jakbym mrugał światłami. Przy tym wszystkim auto nie gasło nie szarpie nic , jedzie normalnie. Na razie nic sie nie stało ale nie wiem czy ta usterka może prowadzić do czego gorszego. Z góry dziękuje za pomoc .
SPAMU¦
Wysłany: Sob Cze 05, 2010 21:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
odpalaj rave, poszukaj punktów masy samochodu, odkręc przeczysc konakt cleanerem, warto równiez sprawdzic akumulator czy klemy dobrze mocno sa zacisniete (choc to moze miec nie wiee wspolnego)
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Nie Cze 06, 2010 20:54
Na pewno do sprawdzenia - stan i czystość klem na aku, podłączenie zasialnia z aku do bezpieczników pod maską, stan i czystość mas (nadwozie i silnik), stan styków bezpieczników w skrzynce pod maską. Jak to będzie sprawdzone i nie znajdziesz uszkodzenia to trzeba będzie posprawdzać (porozłączać i podociskać ) wtyczki w komorze silnika a szczególnie na kompie i module przekaźników. Warto też zabrać się za sprawdzenie samego modułu przekaźników (ten schowany za kompem) bo od wstrząsów lubią w nim pękać luty i często zdarza się, że główny przekaźnik nie łączy albo ma nadpalone styki.
To na początek
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Problem z masą na przednim pasie.
Prawdopodobnie pęka oczko na przewodzie, który przykręcony jest do pasa w okolicy lewego reflektora. To dość częsta przypadłość.
_________________ -Nigdy nie rozmawiaj z idiotą.
Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.-
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum