No i teraz zła wiadomość:
Pompa wody jest na pasku rozrządu... także rozrząd jeśli nie jesteś pewny kiedy był wymieniany, wypada też zmienić. Poza tym lejąca się woda (jeśli masz w obiegu wodę tylko) nie wiem czy jest tak całkiem obojętna dla paska. Nie mówiąc o dodatkach do płynu chłodniczego.
U mnie było to:
- pompa: 500 zł
- do rozrządu wszystko, paski (trzy) napinacze itd. bla bla: 1100 zł
- robocizna: 1000 zł
Dwa dni roboty, wymagającej specjalistycznych narzędzi, także p. Mietek lepiej nie się nie zabiera za to, bo tam trzeba wszystko unieruchomić przed zmianą pasków.
Poprzedni właściciel przy wymianie rozrządu zaoszczędził wymianę pompy,... więc ja dołożyłem : )
Dziękuję za pomoc.To teraz mam takie pytanie odnośnie tej wymiany. Potrzebowałbym instrukcje jak dokładnie to zrobić.Schemat rozrządu i ogólnie silnika na przyszłośc (silnik 2.0 ,benzyna, 150km).
Z góry dziękuje za pomoc w tej sprawie i MECHO za pomoc w ustaleniu przyczyny wycieku.
Mi tez wymienili pompe wody po kupnie wozy robilem profilaktycznie rozrzad i chlopaki stwierdzili ze jakas ta pompka zapocona i ze w roverze lepiej to wymienic. Ale przy R4 to koszt rozrzadu o wieeele nizszy:-)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum