Kurcze i mam problem moim roverkiem, wczoraj sie bawiłem kierownicą na parkingu i jak dokręcę do oporu w lewą czy prawą stronę to słychać charczenie/zgrzytanie. Domyślam się że to pompa wspomagania. Pytałem już o to na czacie na głównej stronie ale dla pewności zakładam ten temat.
Dodam może ze pompa jest cała umazana płynem, wcześniej ciekło z przewodów przy zbiorniczku wyrównawczym ale zmieniłem opaski na nowe i jest ok, pompę wyczyściłem szmatką ale teraz widze ze znowu sie poci. Czy to już pompa sie konczy, czego moge się spodziewać czy trzeba ja szybko wymieniać?
płynu jest miedzy min a max, nawet jak koła są skręcone. A możliwe ze koło pasowe jest upaplane płynem.. Jak zdjąć ten pasek, tam jest jakis napinacz czy jak?
Jest rolka napinająca z lewej strony silnika zaraz pod łapą, Jak popatrzysz od strony alternatora jak idzie pasek to powinieneś ją dostrzec. Jest przykręcona jedną śrubą bodajże na kluczyk 14 lub 13. Jak ją poluźnisz to spokojnie można pasek wyciągnąć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum