Wysłany: Sob Cze 12, 2010 16:13 [R 200 2.0 SDi] Klima
Witam,
Próbuję od wczoraj odpalić klimę w swoim roverku, ale wciąż się nie udaje.
Wczoraj gość w warsztacie sprawdzał szczelność układu i nabił 830g - rezultat: klima nie
działała, jak gasiłem silnik coś przez ok minutę syczało z okolic chłodnicy.
Dziś pojechałem tam znowu, spuścił czynnik (było go już 750g - sprawdzał jeszcze raz szczelność i niby wszystko ok) i nabił 640g. Działało przez 30 min, później zacząłem się dobierać do filtrów znajdujących się za schowkiem. Przestało działać. Natomiast to syczenie po zgaszeniu silnika pozostało.
Co jest nie tak ?
Spróbuję później poprawić te filtry.
[ Dodano: Sob Cze 12, 2010 14:01 ]
Tym razem poszło niestety gorzej.
Włączyłem klimę a tu dym ze sprężarki.... no to pewnie będzie na tyle z klimy.
[ Dodano: Sob Cze 12, 2010 17:13 ]
Może ktoś wie czy da się zregenerować taką sprężarkę ? Chociaż używki na allegro mozna za 200 zl znalezc.
Ostatnio zmieniony przez thef Sob Cze 12, 2010 12:17, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Cze 12, 2010 16:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Za duzo, więc za drugim razem spuścił i nabił 640g i działało ładnie, ale tylko pół godziny i sprężarka padła. Przy włączeniu strasznie trze i leci z niej dym.
Kupisz uzywke i nie wiadomo czy dzialala i czy nie lezala przypadkiem na pólce dwa lata ewentualnie nieszczelną. Jesli Twoja dzialala a koszt naprawy bedzie rowny uzywce to naprawiaj zwlaszcza kiedy zdecydujesz sie na uzywke to i tak zaplacisz za wymiane sprezarki no chyba ze zrobisz to sam:)
Skoro sprawdzil szczelnosc i uciekl czynnik to zaden z niego specjalista zwlaszcza ze nabil za duzo czyynnika.. i pewnie skasowal za nabicie??
Wracaj do nich i niech Ci to zrobia oczywisice nie na Twoj koszt bo spieprzyli sprawe..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum