Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.3 Rok produkcji: wszystkie
Witam, mam taki problemik:
gdy silnik się rozgrzeje aparat zapłonowy zaczyna wydawać dziwne dźwięki metaliczne, z różną częstotliwością, na początku trochę trzeszczało, ale silnik pracował jak powinien, po paruset km widać już inne oznaki, a mianowicie silnik się dławi na niskich obrotach i czasami gaśnie, na gazie i benzynie to samo.
Trochę czytałem o tym, że często pada kopułka lub palec rozdzielacza w aparacie zapłonowym, ale nigdzie objawem nie był ten dźwięk dziwny
Przesyłam filmik z tym dźwiękiem, dzisiaj nagrałem.
http://www.youtube.com/watch?v=ukdn87Eg8eQ
teraz pytanie, słyszał ktoś coś takiego ?
nie wiem, czy warto inwestować w palec i kopułkę, żeby to wymienić czy lepiej od razu szukać aparatu całego?
mechanik wcześniej zdjął kopułkę, popsikał jakimś preparatem i trochę poczyścił sprężonym powietrzem, ale to nic nie dało.
Dziękuję i pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Lut 20, 2011 19:26, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 14, 2010 15:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Objawy opisane w aukcji się zgadzają w 100%, teraz pytanie takie:
czy da się to wymienić samemu? czy trzeba szukać jakiegoś speca od tego?
a jeśli się da na własną rękę to jak to zrobić, są jakieś specjalne zalecenia? czy po prostu rozkręcić, zamienić i skręcić?
Dzięki.
---
nie kupowałem w końcu tego zestawu naprawczego bo trochę mniej dałem za cały aparat używany
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum