Witam, własnei wrociłem od mechanika, w zwiazku z tym iz czasami zalaczal mi sie check i po czasie sam gasł, a gdy swiecil mialem delikatne problemy z obrotami dowiedziałem sie ze mam uszkodzony potencjometr w przepustnicy. Pytanie brzmi gdzie takie coś dostać, ewentualnie czy przepustnica od 1.4 tez moze byc od rover czy tylko od poloneza:D To sobie od razu tuninga zrobie i upieke dwie pieczenie na jednym ogniu hehe:)
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 15, 2010 14:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
czy przepustnica od 1.4 tez moze byc od rover czy tylko od poloneza:D
Z tego co się orientuje to przepustnica w MG ZR jest trochę większa niż w 1.4 Rover, więc raczej odpada. Ja bym na twoim miejscu poszukał przepustnicy od Poldka 1.4, ja u sibie wymieniłem i trochę osiągi się poprawiły wiec u ciebie powinno być jeszcze lepiej
Szczerze to ja sie na tym nie znam, mechanik mowil ze potencjometr w przepustnicy i że to czesta przypadlosc roverków... Ale jutro zaczne poszukiwania przepustnicy od Poldona 1.4:D
Na zdjeciu pokazałem gdzie masz potencjometr przepustnicy. nie ta śróbka mała tylko to wielkie . Wydaje mi się że powinien prędzej pasować od Rovera niż od poldka choć to to samo.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
kprzemo24, jakbyś chciał sam TPS to daj znać, mam plastykową przepustnicę od 8V i mogę Ci wysłać.
Ile za to chcesz?:D Bedzie pasowało?
Ciufcia napisał/a:
estes pewny, że przepustnica w polonezie ma srednice 52 mm
Podobno pasuje i dużo polepsza osiągi i reakcje na gaz. Tak tu na forum czytałem, jest taki wątek w tuningu mechnicznym. Do mojego ZRa ponoć tylko od poloneza 1.4 MPI
jeśli tak piszą . Może nie cała przepustnica tylko sam czujnik tylko co sam czujnik podziała hmm...nikt Ci samego czujnika nie sprzeda raczej.
poza tym na pewno Ci się to odbije na spalaniu.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
prawie zmieniając przepustnice przed założeniem napewno ją wyczyścił i stąd takie wrażenia
myśle że same wyczyszczenie starej dało by taki sam efekt
ale to tylko moje zdanie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum