Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 1994
Witam. W moim roverze niestety nie działa wskaźnik paliwa. zawsze tankowałem po 20zł to sie nie dziwiłem ze nic nie skacze wskazówka. Dzisiaj, po zatankowaniu 30 litrów wskazówka nadal stoi na 0. Podejrzewam, że to pływak. Jak się mogę do niego najłatwiej dostać?
i jeszcze pytanie jaką pojemność ma zbiornik?
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 09, 2011 15:47, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Gru 15, 2010 20:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mialem sytuacje, ze wahy mi zabraklo i trzeba bylo latac z karnisterkiem.Zreszta nie znalazlem nigdy danych na temat mojego baku wiec zakladam ze wchodzi tylko 36 litrow
[ Dodano: Czw Gru 16, 2010 12:34 ]
Moj kolega od ktorego kupilem R tez mial taka sytuacje z paliwem, a teraz nigdy nie dopuszczam do sytuacji aby zabraklo paliwa..boje sie o zdrowie pompy paliwowej
_________________ Był R 216 Gti, później R 600 SDI, a teraz Opel Vectra C
Ja wczoraj tankowałem. Wlałem 22l za 100zl wskazówka na rezerwie była więc podejrzewam że mogło być do 10 l w baku. czyli załóżmy że połowa baku była. Wsazówka po długich na myśleniach pokazuje mi 1/4 zbiornika.
Ogólnie te wskaźniki paliwa w R przynajmniej 200 to jedna wielka porażka!!!! Będzie trzeba zamontować jakiś cyfrowy wskaźnik paliwa.'
Miałem też taką sytuację że po zatankowaniu za 100zł czyli powiedzmy połowy zbiornika po przejechaniu 50km normalnej jazdy wskazówka zeszła do zera....
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Jest bardzo łatwy dostem do pływaka w bagarzniku jest tam po prawej stronie okrągła płytka trzeba ją odkręcić i jest dostęp do pływaka wtedy można łatwo odblokować pływak.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum