Wysłany: Pią Cze 18, 2010 00:00 [Rover 400 2.0 SDI 105KM] Dławi się przy 3000-4000 obrotów
Dałem do mechanika samochód na wymianę rozrządu. Auto dławi się przy obrotach między 3000-4000 obrotów. Podczas tego dławienia tumany białego dymu. Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Cze 18, 2010 00:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
proponuję sprawdzić czy czasem nie ma problemu z doprowadzeniem paliwa od zbiornika do pompy (filtr, gruszka, przytkane przewody) ... poza tym nic innego nie przychodzi mi do głowy
Ja proponuje zacząć od sprawdzenia błędów
http://www.roverki.pl/ind...i-l-turbodiesel
mi też ostatnio się dusił przy 3500 obrotów, wymieniłem filtr paliwa, przeczyściłem wiązkę pompy wtryskowej i auto hula
adam_ss napisał/a:
A czy może to być jakieś uszkodzenie pompy wtryskowej?
szukać przyczyny należy zacząć od mniej kosztownych rzeczy choć niektórzy wolą na odwrót
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum