Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
mam taki problem:
silnik szarpie nie ma mocy na wolnych obrotoch tak jakby gubil cykl:
komputer pokazuje blad:
BLEDNY NASTAWNIK PRZEPLYWU OBWOD REGULACJI
kod bledu: 136
dzwonię po calej Polsce po różnych serwisach i nikt nie moze tego błędu zdiagnozowac
prosze o pomoc
a i jeszcze jedna bardzo istotna info. dotyczaca zachowania sie autka:
podczas zwalniania silnikiem (odpuszczenie gazu na biegu) tak w momencie gdy wskazowka obrotow jest w przedziale od 3.3 tys do 1.9 tys zapala sie chec engine i gasnie gdy wskazowka osiagnie pulap 1000 obr - dzieje sie tak podczas puszczenia gazu i zwalniania na biegu - gdy zapali sie chec engine autko nie reaguje na gaz
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Lut 20, 2011 23:42, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 14, 2010 18:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
prawdopodobnie poszedł Ci nastawnik na pompie (to jest ta górna cześć pompy) radze Ci rozejrzeć sie za nową pompą wtryskową albo za samym nastawnikiem ale z tym bedzie ciężko
No tak, a co z check podczas spadku obrotów Zrób jeszcze reset pamięci błędów komputera, po czym przejedź się, a następnie przeprowadź diagnostykę (instrukcje na stronie). Najważniejsze, aby nie powrócił błąd.
Co do falujących obrotów, to opcje są dwie(o których wiem):
1-przepływomierz (możesz odpiąć i zobaczyć czy będzie różnica)
2-czujnik temperatury paliwa (przy pompie)
Poczytaj tematy o czyszczeniu przepływki na forum, a na stronie masz instrukcję wymiany w/w czujnika.
Jak coś po kręciłem - poprawcie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum