Witam
Chciałem sie dowiedzieć jak u was z zasięgiem pilotów od imo i centralnego ? Mam 2 piloty LUCAS i ich zasięg jest beznadziejnie krotki. Z tylu auta nieraz nie łapie tylko muszę podejść do przednich drzwi. Nie jest to kwestia baterii czy wyrobionych przycisków w pilocie bo już je kiedyś wymieniałem i nic nie pomogło. Czy u was jest podobnie czy to możne u mnie sie coś dzieje od dawien dawna z odbiornikiem centrali? A tak w ogolę to gdzie on jest schowany i czy ma antenę zewnętrzna w postaci jakiegoś przewodu?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 23, 2010 05:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
u mnie w 45tce Lucas 17TN łapie z odległości ok. 3-5 metrów gdy stoję na schodach na wysokości około 80 cm. Gdy stoję na poziomie auta to tak z ok. 4-2 m. Zamykanie bardzo podobnie. Ogólnie gdy pilot trzymam wyżej jest lepszy zasięg. Gdy nacisnę zamykanie a jestem za daleko (i nie zamknie), to aby zamknąć muszę podejść bliżej i nacisnąć z 3 razy aby zaskoczył.
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Sro Cze 23, 2010 07:12
Takie już uroki naszych roverków. Pilot pracuje średnio w zasięgu 2-3 m. Centralka jest zasłonięta blachami i pomimo anteny zasięg nie jest rewelacyjny choć wg mnie wystarczający.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum