Witam - bardzo prosze Szanowne Kolezanki i Kolegow o potwierdzenie czy ta oslona z InterCars bedzie pasowala:
-----------------------------------
Zestaw osłony przegubu
SPIDAN
21542
Zestaw osłony przegubu
Informacje Inter Cars o towarze
indeks: 0.021542
Cena brutto: 72,36 zł
nazwa: Zestaw osłon gumowych
opis : Osłona przegubu zewn.(kpl) HONDA Civic V 2.0
itd./iD 97-, Legend I 2.5/2.7 87-, ROVER 25/45 2.0
99-, 200/400 91-, 800 86- L:104/O1=21/O2=85
producent: SPIDAN
W MAGAZYNIE: >9
Ograniczenia
Średnica wewnętrzna 1 [mm]: 21
Średnica wewnętrzna 2 [mm]: 85
Wysokość [mm]: 104
Strona zabudowy: od strony koła
Rodzaj skrzyni biegów: przekładnia mechaniczna
Rodzaj skrzyni biegów: przekładnia automatyczna
---------------------------
Na forum znalazlam post gdzie Brt podaje troche inne wymiary:
http://forum.roverki.eu/v...%B3ona+przegubu
Brt napisał/a:
Pytałeś w intercarsie do mojego R mieli na miejscu. Wymiary o ile pamiętam to 28/100/90 (d/D/h) kilkumilimetrowe różnice da się naciągnać, bo to guma
Nie moge unieruchomic samochodu do jutra - czy te z Intercars pasuja?
pozdrawiam
Marta
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 23, 2010 10:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
mi najbardziej nie pasuje, ta średnica 21mm ... może w R25 zmieniali półosie, ale jej bym się najbardziej "czepił". martens, a nie masz możliwości, żeby zmierzyc średnicę półosi (skręcić koła na max i suwmiarką wtedy da się sięgnąć i zmierzyć półoś)
magneto, zielonego pojecia nie mam co w sklad tego zestawu wchodzi ale to chyba jest tylko oslona. Wiem ze ich katalog zawiera bledy- szczegolnie jesli chodzi o iDT, wiec wolalam sie zapytac. Stacja obslugi do ktorej dzwonilam takze nie jest pewna czy bedzie pasowac - jak nie bedzie to musze zostawic samochod do jutra - a nie moge ( z rozwalona oslona tez nie chce jezdzic).
[ Dodano: Sro Cze 23, 2010 12:13 ] Brt, nie mam suwmiarki (ale przynajmiej wiem jak wyglada ). Dobry pomysl- wezme linijke i zmierze " na oko - roznice miedzy 21 a 28 mm powinnam zauwazyc .
[ Dodano: Sro Cze 23, 2010 12:15 ]
To ja lece polezec pod samochodem
[ Dodano: Sro Cze 23, 2010 13:02 ]
wyglada na to ze jest okolo 28mm - mierzylam linijka z papieru wiec mozliwe lekkie niedokladnosci, po obwodzie ma ok. 57-58 mm
w zestawie napewno bedzie guma + dwie opaski + smar i prawdopodobnie sprężynowe zabezpieczenie na półoś (taki metalowy okrąg, który utrzymuje półoś w przegubie)
martens, jak będziesz znała wymiary, to niech Ci na ich podstawie z katalogu dobiorą jakąś zbliżoną osłonę ... różnice kilku mm sa dopuszczalne ... szczególnie na tych "dużych" wymiarach
Dzwonilam do nich - jak zwykle babie na slowo nie wierza . Mam podjechac, zdemontuja, zmierza dokladnie i prawdopodobnie zdaza zamowic na dzisiaj. Niestety znowu musze sie urwac z pracy a potem odpracowac .
[ Dodano: Sro Cze 23, 2010 13:16 ]
aaa i zapisze wymiary i podam na forum zeby bylo dla potomnych
Pomógł: 84 razy Dołączył: 20 Paź 2007 Posty: 757 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Sro Cze 23, 2010 15:36
martens, akurat mam cały zestaw z przegubem, czeka na założenia.
Osłona gumowa wymiar wew.23 zew.31; wew.83 zew.91 mm. Są to wymiary na gumie, która się poddaje, więc spokojnie 1-3mm nie gra roli.
_________________ Był 214 si LPG 16v 1.4 103KM 97r. Platinum Silver
Był R 25 2.0 iDT 113kM 05r. X POWER GREY MET
POTWIERDZAM - PASUJE podana przezemnie w zapytaniu.
(tzn. dala sie zamontowac bez problemow - widzialam przez szybe - a pan powiedzial "to przeciez guma" )
--------------------------
Zestaw osłony przegubu
SPIDAN
21542
Informacje Inter Cars o towarze
indeks: 0.021542
producent: SPIDAN
Średnica wewnętrzna 1 [mm]: 21
Średnica wewnętrzna 2 [mm]: 85
Wysokość [mm]: 104
Strona zabudowy: od strony koła
----------------
Dziekuje serdecznie za pomoc!
Co do wymiarow powiedzial, ze te ktore sa w opisie oslony sa ok .
Jesli bedzie sie zle sprawowala to mam fakture i oczywiscie uprzedze w temacie.
magneto, zielonego pojecia nie mam co w sklad tego zestawu wchodzi ale to chyba jest tylko oslona
pytałem z ciekawości bo u znajomego w sklepie bez żadnych rabatów i kart stałego klienta 75 zł zapłaciłem za gumy na dwa przeguby.
Ale najwazniejsze że usterka usunieta
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum