Wysłany: Sro Cze 23, 2010 22:18 [R620] Grzeją się tarcze.
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam...mam problem.W moim roverku zaczeły grzac sie tarcze i od nich felga chodzi dokładnie o przod.|Klocki sa w stanie idealnym.Tylko przy hamowaniu lekko piszcza.W piatek musze wracac 800km do domu i nie wiem co robic...pomozcie.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Lut 21, 2011 00:08, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 23, 2010 22:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Aha wiec jutro przesmaruje....a jesli chodzi o klocki to powinny miec lekki luz w jażmie czy powinny ciasno chodzic w jazmie zacisku.Bo u mnie prawie sie nie ruszaja i ciezko sie klocki wyciaga.pozdrawiam
może klocki Ci ciągle trą o tarcze, skoro mówisz że ciężko chodzą, wyczyść porządnie zacisk ( tam gdzie klocki chodzą) tak żeby się świecił jak psu....nos
Grzeją ci sie do czerwoności tarcze? A z felgi farba odchodzi? Zgadzam sie z Harrym. musisz wyczyścic zaciski(co klocki sa w nich osadzone). Są tam takie gumowe osłonki na nich...
[ Dodano: Czw Cze 24, 2010 12:56 ]
Nie zakladajac juz nowego posta czy to normalne ze tarcze po około roku uzytkowania( nowki bosh plus klocki) znow sie skrzywiły? Przy szybszej jezdzie przy hamowaniu czuc wibracje kierownicy...Myslalem ze problem juz sie nie pojawi po tej inwestycji.. Przetoczenie pomoze cos?
Pomógł: 8 razy Dołączył: 23 Mar 2008 Posty: 364 Skąd: Racibórz
Wysłany: Czw Cze 24, 2010 14:46
Najlepiej wyciągnij klocki i wyczyść blaszki na których siedzą klocki, przy okazji jak będziesz miał to rozebrane to przesmaruj śruby pływające jak pisze Remi55
U mnie po takiej operacji zaczęło od razu lepiej hamować a prawe przednie koło też się lekko grzało, teraz jest ok. Używaj smaru miedzianego
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum