Wysłany: Wto Cze 22, 2010 14:30 [R214 1.4i 96] Problemy z autem
Witam.
Mam kolejny problem, przy zmianie biegów szarpie autem. Wszystko jest ok, kopułka, kable i świece. Dzieje się tak tylko przy ruszaniu i zmianie biegów, normalnie odpala od kluczyka.
Co to może być?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 22, 2010 14:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja u siebie też zauważyłem że czasami poszarpuje przy zmianie biegów, i jeśli chodzi o przyczynę takiego zachowania auta, to zgadzam się z kolegą colin1983
Nie, ruszam normalnie i mniej więcej proporcjonalnie sprzęgło do gazu. Szarpie raptem od tygodnia a wszystko niby jest ok jak sprawdzałam pod maską. Ile mniej więcej kosztuje wymiana sprzęgła?
może coś być z dociskiem, spróbuj ruszyć samym sprzęgłem delikaniete, bierze od samej podłogi czy już przy samym końcu ? albo linka może gdzieś sie blokować
Ostatnio zmieniony przez Harry Wto Cze 22, 2010 16:19, w całości zmieniany 1 raz
Auto gaśnie na wolnych obrotach. Stałam na światłach, silnik pracował i przy ruszaniu zgasł. Po długim kręceniu zapaliło. Dzieje się tak co chwilę, do tego przy zmianie biegów szarpie.
skoro mówisz,ze świece,kopułkę wymieniłaś to myśle że to cewka,albo pompa paliwa już coś nie tak chodzi, ale bardziej na cewkę bym stawiał, filtr paliwa kiedy wymieniałaś?
albo może jeszcze palec rozdzielacza
jak otworzysz maskę to filtr paliwa jest przy samej ścianie grodziowej, prawie przy nr vin, taka "czarna buteleczka" i z óry wychodzi przewód
to najpierw wymień świece, kable, filtr paliwa i zobacz jak wygląda filtr powietrza
bo wcześniej napisałaś, ze te rzeczy są ok. więc zrozumiałem że wymieniałaś to
Nie, tylko sprawdzałam i było wszystko w porządku bez wymiany
No to najpierw powymieniam to, co najważniejsze i później posprawdzam resztę. Dzięki wielkie za pomoc. Jakby coś było nie to to dam znać. Pozdrawiam
wymień to co jest łatwe do wymienienia i tanie, oraz to co trzeba wymienić w czasie eksploatacji, dopiero później można cos kombinować, świece to proponuje
NGK nr 28 BKR 6E
Pozdro
wymień to co jest łatwe do wymienienia i tanie, oraz to co trzeba wymienić w czasie eksploatacji, dopiero później można cos kombinować, świece to proponuje
NGK nr 28 BKR 6E
Pozdro
Świetny wybór sam mam takie u siebie założone +kabelki NGK zestaw pierwsza klasa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum