Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
witam!! proszę o pomoc! zauważyłem ze wycieka mi olej jak się okazało jest to olej z skrzyni biegów a wylewa się przy osi napędowej nie wiem jak się to nazywa ( do skrzyni biegów wchodzi taki metalowy kielich) on lata i stamtąd przez uszczelniacz się wylewa chciałem się dowiedzieć czy ktoś tak miał i jakie są koszty naprawy
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Lut 20, 2011 22:15, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Cze 26, 2010 19:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
miałem podobną usterkę w 620di tylko u mnie dochodziło do wibracji skrzyni przy dużych prędkościach, okazało się że padło łożysko oporowe a dokładniej wyrobiło się jego gniazdo, po podliczeniu kosztów naprawy nie wiedząc co się dzieje w skrzyni czy tylko to łożysko padło zdecydowałem się na wymianę całej na używkę to było z 5 lat temu nie wiem jak teraz z cenami łożysk. Nie wiem czy to dokładnie taka usterka ale jeśli przegub napędowy ma luzy to może być to
_________________ Pozdrawiam
Rover 75 V6 obecnie Avensis
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum