Witam:)
Wyszedl w moim roverku kolejny problem mianowicie mam delikatny wyciek z dolnej czesci skrzyni biegow. Bedac u mechanikow stwierdzili ze skrzynie trzeba wyciagnac i uszczelnic a jak widomo to wszystko kosztuje a po drodze nie wiadomo co ejszcze wyjdzie:)
Takze mam takie male pytanko czy gdybym ladnie umyl ta skrzynie i stwierdzil gdzie jest wyciek jest sens uszczelnic ja z zewnatrz? Czy takei uszczelniacze dadza rade? I czy warto sie w takie cos bawic?
Z gory dzieki i pozdrawiam:)
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lip 16, 2010 11:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
raczej nie. Najprawdopodobniej padł CI uszczelniacz.
Tylko pytanie teraz który bo mógł paść ten od skrzyni lub od silnika
Wymieniałem olej w silniku na 75W80 zalecany przez Rovera i problem ustał na ten czas.
Nie mogłem zmienić wcześniej bo mój mechanik(kaleka) urwał gwint w śrubie spustowej skrzyni biegów.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Padl raczej uszczelniacz od skrzyni:)hmm czyli sama wymiana oleju moze pomoc i zahamowac ten wyciek?
I czy warto choc na jakis czas uszczelnic to z zewnatrz tylko? Czy w miare to wytrzyma?
Pozdrawiam:)
hehe no wiesz wszystkie mozliwosci juz biore pod uwage:P Bo jako tako jak bylo chlodniej wycieku nie bylo pojawila sie ostra temperatura i zaczal sie wyciek wiec ciekawi mnie czy moze to byc i sam w sobie olej i moze gestrzy pomoze:P
może by coś i pomogło ale kosztem np. ciężko wchodzących biegów zwłaszcza zimą
nie kombinuj, olej się zalewa taki jaki jest zalecany, skup się na uszczelnieniu skrzyni poprzez wymianę uszczelniaczy po upewnieniu się że to właśnie one puściły
Ok wielkie dzieki:) W takim razie najpierw uszczelnie z zewnatrz moze to na jakis czas pomoze bo teraz jestem lekko splukany i chce to zrobic po kosztach a noz sie uda:) Thx i pozdrawiam:)
[ Dodano: Sob Lip 17, 2010 13:10 ]
hmm tak szczerze po zastanowieniu to to auto nie bylo za dobrze prowadzone:P wiec nawet nie wiem jaki tam byl olej wiec tak czy siak bede musial wymienic a jaki olej do skrzyni polecacie do roverka 25 rocznik 2000?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum