Wysłany: Wto Cze 29, 2010 05:17 [R620] Problem z diagnostyką pojazdu
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Witam. Przez ostatnie dwa dni próbowałem wykonać diagnostykę komputerową mego R. W dwóch zakłdach próbowali podpiąć się do mojego auta na wszystkie możliwe sposoby: komputerem bosch kts 520, zwarcie dwóch niebieskich kostek ze sobą kabelkiem itp. Efekt: kts nie chciał połączyć się z komputerem auta a kody błyskowe nie działały. Podejrzewam że ktoś celowo uszkodził możliwość diagnostyki. Czy w zw. z powyższym taki komputer należy wymienić czy się w to nie bawić. Pytanie moje do was jest o tyle istotne, iż musze do mojego R zamontować instalację gazową sekwencyjną. Nie wiem czy nie będzie to przeszkodą w zamontowaniu istalacji g.
_________________ Rover 620si 2,0 kat . 130 km-automat
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Lut 20, 2011 23:48, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 29, 2010 05:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dziękuję za informacje. W takim razie wystarczy by silnik był sprawny i można lpg śmiało montować? A propo diagnostyki, to juz nie wygląda to tak optymistycznie. Chyba o serwis hondy trzeba się obić?
_________________ Rover 620si 2,0 kat . 130 km-automat
Musisz znaleźć dobrego elektryka samochodowego który odczyta z niego kody błyskowe. Jednak generalnie o ile auto pracuje poprawnie to nawet nie bawiłbym się w żadną diagnostykę.
Natomiast jeżeli chcesz tylko skasować pamięć błędów to wystarczy tylko odpiąć akumulator na pare minut.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum