Wysłany: Nie Lip 04, 2010 15:25 [R620] Klapka wlewu paliwa
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1994
Witam
Rano zauważyłem że klapka wlewu paliwa w moim R620 jest otwarta:( Korka oczywiście brak.. problem w tym że nie mogę jej teraz domknąc, bolec który zwalnia zamknięcie klapki jest wysunięty. Korek kupię ale co zrobic z klapką? czy jest możliwe że sama otworzyła się w wyniku jakichś naprężeń a teraz nie da sie jej zamknąc? (korek mógł ktoś ukraśc zauważając że klapka jest otwarta) czy jednak to mało możliwe i od początku to czyjaś "robota". aby nie zostawic klapki otwartej na oścież jakoś wcisnąłem sprężynujący bolec i lekko domknąłem ale drzwiczki nie zatrzaskują się...
odstają teraz parę centymetrów od karoserii do momentu gdzie zatrzymuje je bolec zwalniający
proszę o poradę co zrobic w takiej sytuacji...
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Lut 20, 2011 23:49, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lip 04, 2010 15:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wydaje mi sie, ze ktos ja wylamal. Nie straciles przy okazji paliwa z baku? A moze ktos "uczynny" cos Ci dosypal, bo np. Cie nie lubi?
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Ja bym raczej stawial, ze ktos mu ja otworzyl skoro nie da sie jej teraz zamknac, bo odstaje.
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
_papa_ miałeś rację podgiąłem blaszkę i klapka domyka się:)
widac niestety że nie jest ona idealnie spasowana do karoserii i trzeba będzie to dopieścic - co wskazuje jednak na włamanie tak jak mówicie.. Paliwo nie zniknęło tylko korek, może ktoś spłoszył złodziei albo zależało im tylko na korku.. Wlew jest czysty - mam nadzieje że nic nie zostało dosypane.. bo tego i tak nie sprawdzę. zastanawiam się nad kupnem korka z zamkiem- nie wiecie czy można taki dopasowac z jakiejś innej marki? czy są takie oryginalne dla R?
dziekuję wszystkim za odpowiedzi
zamkiem jest klapka.. no tak ale blaszkę która była rozgięta w wyniku "otworzenia" klapki przez złodzieja dogiąłem z powrotem ściskając palcami - widac więc że to słabe to zabezpieczenie. kupiłem dopasowany korek na kluczyk:) (40zł)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum