Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Chcę zaopatrzyć mojego rovera w gaz, zakupić chcę używane części i chcę zmieścić się w kwocie do 1000zł. Wiem, że robocizna z przewodami u mnie w Bydgoszczy wynosi ok 650zł plus butla i ewentualnie coś jeszcze (słabo orientuje się w tych sprawach)?
Czy ktoś orientuje się gdzie podjechać? co kupić? czy w Polsce jest jakaś firma, która zrobiłaby to od ręki? Może akcesoria z allegro? ale nie wiem co
Myślę, że byłbym w stanie podjechać w dowolne miejsce...
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Lut 21, 2011 00:10, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 01, 2010 23:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie jest to dobry pomysł używane klamoty.
Jeśli chcesz założyć lpg przemyśl to raz jeszcze i zbieraj na nową porządną instalację.
Ile km rocznie robisz???
to F20 hondy tam plastykowa jest puszka filtra, kolektor jest aluminiowy. Pomysł nie taki głupi, używana instalacja to koszt około 800zł ztcp, jakbyś dobrze poszukał to może nawet jakąśsekwencje dorwiesz, jednak licz się z tym, że może być to dość awaryjne rozwiązanie i skończy się na wymianie np: parownika bądź wtrysków na nowe...
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Z daje sie, ze daloby sie, ale jak bys mial metalowy kolektor i silnik Hondy.
Lynx, Jezeli naprawde chcesz uzywana instalacje, chociaz nie uwazam, zeby byl to super pomysl to moge Ci wydlubac z mojego 623(byle auto maciej`a (sekwencja). Wtryski sa po regeneracji, reszta tez jezdzila bez najmniejszych problemow i reduktor do 160KM, wiec u Ciebie bedzie szalal i jak ktos dobrze to zamontuje to nie powinno byc problemow ze spadkiem mocy.
Nasuwa sie tylko jedno pytanie. Kto Ci to wbije w dowod?
[ Dodano: Sob Lip 03, 2010 12:26 ]
Palkerson napisał/a:
Przecież masz plastikowy kolektor ssący .... jak nie założysz pełnej sekwencji to po 1 strzale możesz go stracić
To, ze kolektor jest metalowy to juz wiesz, ale pozostaje jeszcze plastykowa pucha, ktora u mnie jest zabezpieczona antywybuchem, a on u mnie zdaje egzamin wysmienicie.
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
dobre pytanie Magill .... sam się zastanawiam jakie są - tego że się nie wbije.... bo szczerze mówiąc to nigdy słyszałem o jakichś konsekwencjach..... u gazownika nikt nie pyta czy instalacja jest wbita w dowód... a jak tylko się pochwalisz to tylko ze stratą co dzieje się właśnie przy przeglądach .... moim zdaniem jest to równoznaczne ze zmianą silnika a zgłoszenie do ubezpieczalni... ja zmiany silnika nie zgłosiłem i nikt mi za to *** nie urwał :D
Przy badaniu technicznym diagnosta poprosi o papiery na LPG (homologacja na butlę i potwierdzenie montażu przez uprawniony do tego podmiot). Bez tego nie przejdzie badania. Przy wbitym LPG w dowód, diagnosta poprzestanie na wglądzie w homologację butli (ważna na 10 lat).
dobre pytanie Magill .... sam się zastanawiam jakie są - tego że się nie wbije.... bo szczerze mówiąc to nigdy słyszałem o jakichś konsekwencjach..... u gazownika nikt nie pyta czy instalacja jest wbita w dowód... a jak tylko się pochwalisz to tylko ze stratą co dzieje się właśnie przy przeglądach .... moim zdaniem jest to równoznaczne ze zmianą silnika a zgłoszenie do ubezpieczalni... ja zmiany silnika nie zgłosiłem i nikt mi za to *** nie urwał :D
Powiem Ci tak... Jeśli będziesz miał dobrze schowany lub chociaż nie przyciągający wzroku korek wlewu gazu to nikt Ci nic nie zrobi. Jedyny problem jest właśnie przy tych przeglądach, ale jeżeli masz znajomego na stacji diagnostycznej to nie ma żadnego problemu... Inna sprawa to taka, że nie mając homologacji na butle trudniej będzie Ci znaleźć klienta na bryczkę.... a więc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum