Wysłany: Wto Sie 23, 2011 15:29 [R620] Instalacja silnika
Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
witam.Mam problem z moim roverem 620 di,1-mianowicie falują mi obroty jak zimny i ciepły,2-podczas jazdy kiedy trzymam nogę na gazie prędkościomierz zachowuje się normalnie,kiedy spuszczę nogę z gazu wtedy idzie do zera,co może być tego przyczyną,3-po ściągnięciu pokrywy silnika zaniepokoił mnie koło pompy wtryskowej kabel koloru czerwonego z okrągłą wtyczką i oringiem który jest od czegoś odłączony,nie mogę dostrzec gdzie jest jego miejsce?Pomóżcie proszę!
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Sie 23, 2011 20:50, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sie 23, 2011 15:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dopiero co kupiłem te autko.To co twierdził poprzedni właściciel to było wszystko wymieniane na czas,z etykietki wymiany oleju wynika że za niecały 1000km będzie wymiana oleju,a jeżeli chodzi o filtr paliwa to nie wiem,chcę go wymienić razem z olejem.Dzisiaj czyściłem przepływomierz,ale nic się nie zmieniło,po odpięciu wtyczki zachowuje się tak samo jak i z w piętą!Na komputer jeszcze nie pojechałem,ponieważ u nas w mieście są tacy specjaliści że nawet jak coś nie potrafią z tym zrobić to kasują jak za zboże.Dodaję foto owej wtyczki!
Wysłany: Wto Sie 23, 2011 20:37 Re: [Rover 620 di,1997r,nieprawidłowa praca silnika]
mirus1205 napisał/a:
witam.Mam problem z moim roverem 620 di,1-mianowicie falują mi obroty jak zimny i ciepły,2-podczas jazdy kiedy trzymam nogę na gazie prędkościomierz zachowuje się normalnie,kiedy spuszczę nogę z gazu wtedy idzie do zera,co może być tego przyczyną,3-po ściągnięciu pokrywy silnika zaniepokoił mnie koło pompy wtryskowej kabel koloru czerwonego z okrągłą wtyczką i oringiem który jest od czegoś odłączony,nie mogę dostrzec gdzie jest jego miejsce?Pomóżcie proszę!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum