Wysłany: Nie Kwi 15, 2007 18:48 [R214Si 97r] montaż klimy
Witam,
Mam roverka 214 si 97r. I zastanawia mnie czy jest możliwość
założenia klimatyzacji zwykłej bądź klimatronik? I czy jest to opłacalne.
Jeśli ktoś się orientuje to proszę o podanie przybliżonych kosztów.
Pozdro.
brt: poprawiłem temat zgodnie z zasadami w tym kąciku
Ostatnio zmieniony przez Brt Pon Kwi 16, 2007 09:20, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Kwi 15, 2007 18:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pozdro.
W takim razie pytanie ma raczej inny charakter - orginalna klimatyzacja czy zamiennik Bo do 200 nie wsadzali automatycznej klimatyzacji
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Zadzwoń do serwisu Hundayia na Kamiennej we Wrocławiu. Zakładają tam klimatyzację, ponadto znają się też na Roverkach.
Wg mnie najlepiej z jakiegoś rozbitka wyciągnąć. Bo nowa to będzie dużo kosztowała.
Tylko trzeba jeszcze znaleźć takiego ze sprawną klimatyzacją Moim zdaniem, jeżeli chodzi o R 200 to nie jest takie najłatwiejsze, a podejrzewam, że trzeba byłoby jeszcze zwrócić uwagę przynajmniej na to, czy od benzyny, czy diesla.
Wiozą z anglii tych roverkow na potęgę tyle że wszsytkie mają podstawowe uszkodzenie - kierownica nie z tej strony co trzeba
Na allegro jest sporo ofert gdzie sprzedają wszystkie części można nawet znaleźć osobę ze swojego miasta i osobiście sprawdzić czy działa.
Mój roverek przyjechał z włoch i o dziwo wszystko działało idealnie, jedyne co to był poobijany z każdej strony(na upartego można było jeździć), no i lakier do odnowienia.
Chodzi oto że interesuje mnie cena montażu tego urządzenia.
I czy jest możliwość instalacji tylko zwykłej klimy czy też elektronicznej (klimatronic)
I czy w ogóle była wkładana wersja elektroniczna klimatyzacji do roverków z serii 200 (214)?
I tak przy okazji czy można w roverku 214 zamontować z tyłu elektryczne szyby zamiast ręcznych.
Mój roverek przyjechał z włoch i o dziwo wszystko działało idealnie
To mnie zaskoczyłeś
Kozik napisał/a:
jedyne co to był poobijany z każdej strony(na upartego można było jeździć), no i lakier do odnowienia
To akurat tam normalne.
Wracając do tematu, po prostu trzeba poszukać, zadzwonić, popytać i zdecydować, czy warto się w ogóle w to bawić czy nie. We Wrocławiu jest kilka miejsc, gdzie można znaleźć części w dobrym stanie. Jeżeli Cię to zainteresuje, to daj znać, wyślę Ci kilka kontaktów
Najlepiej szukać klimy z rozbitka, tak jak Kozik napisał. Rozmawiałem dziś z mechanikiem od klimatyzacji na ten temat i powiedział, że w innym wypadku sprawa jest nieopłacalna.
Ponoć ostatnio jakaś na allegro była.
_________________ BYŁ Rover 200 '99 1.4 16v - Midnight Blue
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum