Wysłany: Wto Lip 20, 2010 18:38 [r220sd, 98'] kilka pytań laika
witam serdecznie ....
jako laik na douczeniu mam kilka pytań związanych z osprzętem zamontowanym pod maską ..
na fotce 1 :
1 - co to jest i do czego służy ?
2 - ułamała się jedna z dwóch takich końcówek ? do czego one służą( jak się to fachowo nazywa? ) , czy jest możliwość ich wymiany, gdzie ewentualnie można zakupić takowe?
na fotce 2 :
3 - co to jest i do czego służy ?
4 - ułamała się końcówka, czy można wymienić ? naprawić? gdzie zakupić ewentualnie nową i jak wymienić
z góry dziękuję
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lip 20, 2010 18:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie obraź się sTERYD, za to co napiszę, ale tym postem
Cytat:
szukaj Panie szukaj!
w szukaju siła
błysnąłeś "jak pet w kałuży".
Na począku swojego postu, kolega edzior77, napisał, że
edzior77 napisał/a:
jako laik na douczeniu mam kilka pytań
.
Nie wszyscy ludzie znają się na mechanice, aby wiedzieć co do czego służy i dlatego kolega edzior77, zadał to pytanie. Skoro nie wie co to jest, więc czego ma szukać w "szukaju"
Moim zdaniem, Ty kolego sTERYD, jako "EKSPERT DZIAŁU PORADY TECHNICZNE" skoro się już zdecydowałeś zabrać głos to powinieneś udzielić wyczerpującej odpowiedzi.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
1, to elektrozawór układu EGR
2. końcówkę zastąpić możesz w dowolny sposób byle spełniała zadanie
3. to jest sam zawór spalin układu EGR
4. podobnie jak pkt. 2
Możesz tez olać w ogole system EGR ... on genealnie sluży ekologii, jedynie u siebie zauewazyłem wolniejsze nagrzewanie silnika w zimie po odłączeniu tego układu .. ale inni forumowicze tego nie potwierdzają
oczywiście ..... masz w pewnym sensie trochę racji .... jednak czasem potrzebne jest wskazanie drogi by móc ową wiedzę potem samemu poszerzać .. a kto pyta nie błądzi ...
dziękuję BRT za pomoc w tymże temacie .. wiedząc cuż to, mogę szukać na forum konkretnie, nie po omacku ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum