Wysłany: Sro Kwi 28, 2010 20:21 [r 414i 16V 97r] Ile litrow oleju do skrzyni
witam ile wchodzi litrow oleju do skrzyni do mojego roverka 414 1.4 16 v 97 r?? pilnie potrzebuje tej informacji bo rozpadlo mi sie sprzeglo i nie wiem ile wlac a ksiazke servisowa zostawilen w domu. prosze o pomoc
Ostatnio zmieniony przez thef Sro Kwi 28, 2010 20:34, w całości zmieniany 4 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 28, 2010 20:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Sro Kwi 28, 2010 20:26
Moderator thef informuje
skorpio118! Ten temat zostanie usunięty jeśli nie poprawisz jego nazwy.
Na tym forum obowiązują ściśle określone zasady nazewnictwa tematów.
Proszę niezwłocznie zapoznać się z tym tematem
Aby zmienić nazwę tematu, musisz w pierwszym poście użyć funkcji
Nigdzie nie napisałem, żeby przez niego lać. . Być może źle określiłem ten korek, ponieważ z tego co kojarzę jeden jest do spuszczania oleju, drugi (ten o którym wspominałem) do sprawdzania jego poziomu.
Można jeszcze wlewać przez odpowietrznik na gorze skrzyni (taki lejek plastikowy). Wystarczy wtedy tylko odkręcić tę górną śrubkę i wlewać do momentu az zacznie wyciekać przez otwór po niej.
A propos skrzyni. Którędy może wyciekać olej? Bo ewidentnie robią mi się krople oleju na dole skrzyni i wydaje mi się że go sporo ubyło.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum