W klimie, w R45, mechanik stwierdził nieszczelność skraplacza mieszczącego się w desce rozdzielczej.
Mam 2 pytania:
1) czy jest różnica w tej części między wersją europejską a angielską uniemożliwiająca
zastosowanie ?
2) czy do R45 można w razie niedostępności oryginalnej części zastosować skraplacz od
innego modelu rovera, np, 25, czy 400 ?
Nie wiem czego szukać a mechanik nie podpowie mi tego. Nie chce brać odpowiedzialności.
Ostatnio zmieniony przez marek.09 Czw Lip 22, 2010 19:01, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 22, 2010 16:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
mechanik stwierdził nieszczelność skraplacza mieszczącego się w desce rozdzielczej.
marek.09 napisał/a:
Nie wiem czego szukać a mechanik nie podpowie mi tego. Nie chce brać odpowiedzialności.
czyli wynika z tego że nie jest pewien za swoja diagnozę i dlatego nie powie Ci co masz kupić, bo może sie okazać że niepotrzebnie wydałes pieniądze.
Proponuje jechac do jakiegoś innego serwisu żeb się upewnic a dopiero potem szukać cześci.
Wracając do pytania to mysle że w r400 bedzie taka sama klima.Jeśli jestem w błędzie to niech ktoś mnie poprawi
Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Paź 2009 Posty: 33 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw Lip 22, 2010 16:51
Wiadomo, że pod deską jest nieszczelność. Było słychać ulatniający się gaz. Mechanik nie jest pewny czy można zastosować do R45 skraplacz od innego modelu ? Oraz tego, czy do wersji europejskiej można wykorzystać skraplacz z "anglika" ?
Wysłany: Czw Lip 22, 2010 20:26
OK dzięki, ale mam problem i liczyłem na to, że znajdzie się ktoś, kto mi pomoże go rozwiązać informacjami, o które się tu zwróciłem. Nie zwracałem uwagi na formalne drobiazgi.
Wysłany: Pią Lip 23, 2010 00:02
marek.09 napisał/a:
...zmień ,,mechanika''- od tego zacznij
Trochę skomplikowany ten Twój problem Skraplacz klimy, albo bardziej swojsko brzmiąco- chłodnica klimy znajduje się pod maską i ją możesz nabyć tu: http://www.tomateam.pl/sk...m_dzial=-&c=318 sam tu kupiłem i dwa lata już mi służy Piszesz o beszczelności w desce rozdzielczej, a to bynajmniej ze wspomnianą wyżej chłodnicą ( czy jak kto woli skraplaczem) klimy nie ma nic wspólnego. Moja rada: podjechać do gościa który się zajmuje serwisem klimy- sprawdzonego gościa, zapuści kontrast i wyjdzie gdzie masz tą beszczelność. Może na jednym z przewodów, gdzieś na połączeniu jest beszczelność i po prostu wystarczy to dokręcić. Dobra i trafna diagnoza, to podstawa i mniejsze koszty
Wysłany: Pią Lip 23, 2010 09:50
Wygląda na to, że masz rację nie zacząłem od tego ale do te pory nigdy nie miałem problemów z klimą i nie mam kogoś uznanego w tej branży. Niemniej zacząłem szukać. Dzięki za radę, mam nadzieję, że pomoże mi rozwiązać problem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum