Typ: wszystkie Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 2005
witam kolegów,
Jako stary użytkownik R75 chciałbym trochę zboczyć i popytać o diagnostykę Nissana którego reanimuję. Czy ktoś z Was miał do czynienia z interfejsami diagnostycznymi ?
Potrzebuję zdiagnozować zalaną i chyba uszkodzoną instalację w: Nissan Pickup D22 2.5D 2005r. Chodzi mi głównie o określenie jakie elementy są do wymiany.
Czy jakimś tani testerem diagnostyczny jestem w stanie zdiagnozować komputer, ABS, poduszki i co tam jeszcze ?
Warto coś takiego nabyć ?
jeśli chodzi o zalane elementy, to tester nie koniecznie pokaże Ci czy coś jest nie tak...
zależy co i jak jest uszkodzone, ale także jak jest przeprowadzana diagnostyka poszczególnych układów...
być może po prostu będzie znajdował jakieś błędy z kosmosu, które będą dotyczyły zupełnie czego innego niż uszkodzonego elementu
Najlepiej chyba wszystko ręcznie rozebrać, wysuszyć i podmienić podejrzane elementy...
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum