Witam. Problem jest tego typu że mam pokrzywioną prowadnice w szybie od mojej strony kierowcy. I teraz mam pytanie czy muszę kupić cały nowy mechanizm opuszczania szyby czy tę prowadnice da się jakoś zrobić. Szyba jest elektryczna. Pozdrawiam
_________________ Without the insane world that he was insane
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lip 26, 2010 09:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 8 razy Dołączył: 29 Mar 2010 Posty: 256 Skąd: Płońsk
Wysłany: Wto Lip 27, 2010 10:52
Witam
Masz ten sam problem co ja. Oczywiscie mozna to wyprostowac ale nie wiadomo czy szyba bedzie dobrze sie zamykala i otwierala. u mnie problem jest taki ze na samej gorze wyskakuje z prowadnic.
Jedyne rozwiazanie to takie ze musze kupic nowe.
Problem wyskakującej szyby z gumowych prowadnic w drzwiach spowodowany jest zużyciem plastikowych kółeczek w mechanizmie. Wymiana pogiętej prowadnicy szyby nic nie da - należy wymienić lub zregenerować mechanizm podnoszenia szyby.
Pozwolę się podłączyć pod temat. Z racji tego że szybę zaczęło mi nagminnie wywalać z uszczelki postanowiłem coś z tym zrobić.
Silnik elektryczny jest sprawny, prowadnice wyglądają ok. Jedynie te nieszczęsne kółeczka.... Czy ktoś z szanownych użytkowników forum wie czy można przełożyć ustrojstwo (nie rozwiercając nitów) na przykład z manualnego mechanizmu, bądź też z innych drzwi (czy mają znaczenie strony np, lewa-prawa albo przód-tył?)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum