Witam.. Opowiem po krótce jak sprawa sie przedstawia..
Na niskich obrotach wskazowka obrotomierza szaleje dosłownie, czasem auto zagnie, a czasem nie.. Najgorzej jest na swiatlach, w korku lub na gorce.. to ostatnie najbardziej mnie irytuje.. bo jeszcze anie razu nie udalo mi sie, bez problemu ruszyc.. auto poprostu nie ma sily.. juz nie wspomne jak wsiada pare osob do auta.. gasnie co pare metrow..
Nawet podczas prostej jazdy przy 80 km/h potrafi nagle stracic moc.. wciskam pedal gazu, a on nic.. Najgorsze sa skrzyzowania.. bo potrafi odmowic posluszenstwa na srodku ulicy.. poprostu boje sie juz jezdzic tym autem:(
Czy ktos mial podobny problem?
Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lip 26, 2010 12:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Podobnych problemów było wiele - tak jak już kolega napisał - sprawdź kable, kopułkę, świece na koniec cewkę. Do sprawdzenia kabli polecam sposób po ciemku ze zraszaczem.
Szczególnie wrażliwy jest kabel główny lecący od cewki do rozdzielacza - dotyka on na pewnej długości metalowej rury z chłodziwem - u mnie nowe kable ngk po 3 m-cach znowu mają przebicie na tym odcinku - trzeba go dodatkowo zaizolować...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum