Wysłany: Pon Lip 26, 2010 21:50 [R75] Problem z zapalaniem
Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
witam serdecznie jestem nowym nabywca jaki nowym czlonkiem forum prosze o fachowa pomoc zakupilem rovera [R75 2.0CDTi '00] mam taki problem jak zapale rano pojezdze pol dnia postawie auto pozniej planuje jechac nie zapala postoi 1 godz i zapala bez problemu co to moze byc prosze o pomocy gdyz wybieram sie za granice i nie chcialbym miec niespodzianki ze mi nie bedzie zapalal
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Lis 24, 2010 21:33, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lip 26, 2010 21:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
witam walczylem caly dzien u mechanika na komputerze zero bledow i czujnik walka rozrzadu sprawdony ok a problem nie minol po przyjezdzie pod dom zgasilem postal chcialem wjechac do garazu i znowu nie palil pomocy
Wysłany: Wto Lip 27, 2010 21:08
michalmaestro napisał/a:
witam walczylem caly dzien u mechanika na komputerze zero bledow i czujnik walka rozrzadu sprawdony ok a problem nie minol po przyjezdzie pod dom zgasilem postal chcialem wjechac do garazu i znowu nie palil pomocy
Zrób jeszcze tak: Odkręć górną osłonę silnika. Włóż w woreczek lodu i połóż na czujnik impulsów wałka rozrządu. Po ok. 2 min. spróbuj odpalić.
aples chcialem ci podziekowac z tym czujnikiem miales racje po wymatowaniu go i zanurzeniu w sloiczku z woda zapalil ,masz moze pojecie gdzie zakupic taki czujnik najlepiej orginalny i w miare niska cene,i jeszcze jedno nagle zgasly mi lapki w podsufitowce po otwarciu drzwi swiecily sie i po zamknieciu gasly a teraz nie co moze byc przyczyna jeszcze raz dzieki za pomoc
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Czw Lip 29, 2010 08:09
michalmaestro, co do czujnika to w sieci BMW około 350zł kosztuje. Na tym czujnik co masz są numery, nie będzie problemu z jego dostaniem. A co do oświetlenia to są dwie możliwości. Albo je wyłączyłeś, po przez przytrzymanie tego przycisku od włączania i wyłączania, albo masz słabe aku i BCU wyłączyło oświetlenie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum