Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1995
Witam forumowiczów!
Posiadam Roverka 214, 1.4 16v Si, z 1995 roku, kanciaka, bez klimatyzacji. I mam takie pytanie - czy jest w nim możliwość zamontowania filtra kabinowego? Z tego co się orientuję to fabrycznie go tam nie ma, ale może da się mimo to jakoś go zamontować? Czy ktoś z Was próbował
Odkręcałem już schowek i patrzyłem się tam, ale nic nie wymyśliłem.
Pytam, bo jak prawie każdy, spędzam czas w ruchu miejskim i bardzo nie lubię wdychać spalin.
pozdrawiam,
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lip 17, 2012 09:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pytam, bo jak prawie każdy, spędzam czas w ruchu miejskim i bardzo nie lubię wdychać spalin.
A myślisz, że jak zamontujesz filtr, to nie będzie czuć spalin Filtr przeciwpyłkowy jest, jak sama nazwa wskazuje, od pyłków, kurzu itd. A jeśli w korku nie chcesz czuć spalin to otwierasz obieg wewnętrzny wentylacji.
Ja raz wjechałem w takiego smroda, że nawet na obiegu wewnątrzym poczułem
Do tej pory myślałem ze to niemożliwe...i w 99% nie jest to możliwe.
Filtr węglowy też nic nie pomaga na smrody, IMO szkoda na niego kasy, zwykłe mechaniczne filtrowanie pyłków to raczej max co sie uzyska.
Dzięki za odpowiedzi. Tak, chyba dam sobie spokój z grzebaniem tam, szkoda czasu. Na obiegu wew. nawet jest nieźle, używam, ale czasem jak długo można...:)
Co do filtrów to nie mam doświadczenia,wydawało by mi się, że węglowy powinien wyłapać część zanieczyszczeń, zapachu...z drugiej strony widząc co wychodzi czasem z rur wydechowych to nie wiem jaki by trzeba mieć filtr żeby to oczyścić
A co do pyłków, z tego co czytałem filtry mogą wyłapywać też cząstki stałe ze spalin diesla, bo kurz to mało przeszkadza poza tym że jest brudniej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum