Taki zestaw kupowałem też nie mając jakiegokolwiek pojęcia o CB. Sprzęt kupowałem w sklepie specjalizującym się w CB. Pokazałem Panu za ladą pieniążki i dobrał mi sprzęt.
Jestem z tego zestawu zadowolony, żadnych problemów od ponad roku.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
kolega tronsek, poleca radio TII natomiast, ja nie polecił bym tego, miałem styczność w Volvo z tym i ni jak nie dało się z nikim porozumieć, w golfie mam unidena z anteną ml145 i jest po prostu nie do porównania z TII, więc tak jak kolega kalisz, wspomniał, wszystko zależy od tego jaką gotówką dysponujesz, ale ja bym się nie pchał w Tii, wiele osób odradza Tii także mówię Ci jak jest;)
a uniden'a już ciężko znaleść...z wiadomych przyczyn....
aczkolwiek zestaw pracuje super, żadnych problemów przez ostatni rok użytkowania
hvil [Usunięty]
Wysłany: Sro Sie 11, 2010 01:17
pajda, z jakich przyczyn? ja obserwuje ten temat bo tez szukam radia,z tym ze ja szukam czegos taniego, a sensownego najlepszy stosunek ceny do jakosci:) podstawowy alan mnie zainteresowal, ale chcialbym radio z auto sqeelem czy jakos tak:)
Co mi doradzicie? Niskobudzetowe, najlepiej z alledrogo bo najlatwiej mi bedzie kupic i nowe radio niskobudzetowe?<oczywiscie wiadomo nic na sile nie tak tanie ze nie bedzie dzialac czy dzialac zle>
obis83,
przez moje ręce trochę się tego sprzętu przewinęło i powiem tak:
antena ML145 (o ile chcesz wozić bat prawie 1,5m długi)
a radio jak nie zależy ci na dopuszczeniu do ruchu to Uniden 520
jak ma być dobre to President harry 2 clasic,
Napisz jakie masz fundusze i co od radia oczekujesz.
Co mi doradzicie? Niskobudzetowe, najlepiej z alledrogo bo najlatwiej mi bedzie kupic i nowe radio niskobudzetowe?<oczywiscie wiadomo nic na sile nie tak tanie ze nie bedzie dzialac czy dzialac zle>
Skoro chcesz coś taniego, to nie kupisz nowego radia z automatyczną regulacją blokady szumów, bo musiałbyś dać co najmniej 3 razy więcej niż za alana 109
Więc na dobry początek kup sobie zestaw alan 109 + antena sirio ML-145. Z krótszymi antenami nawet nie eksperymentuj, bo się rozczarujesz, tym bardziej, że jak sądzę umieścisz ją na klapie bagażnika w swoim R75.
Z biegiem czasu i z przypływem gotówki radyjko możesz sobie zmienić, a anteny nie ruszaj, bo jest dobra
Mazak napisał/a:
a jakieś opinie na temat "sunker elit one" podoba mi się ze względu na wymiary ale ciekawe jak hula??
Jego podstawowa i największa wada, to brak RF-Gain (regulacja czułości odbiornika). W Warszawie bez tego nie dasz rady, bo ogłuchniesz przez szumy i zakłócenia
Jeśli nie chcesz wydawać majątku na CB, weź alana 109.
Paul, widzisz, ile osób tyle opinii ja się kieruje swoimi doświadczeniami z TII (kilkoma modelami w różnych autach) i przytaczam opinie moich znajomych którzy też mieli styczność z tymi radiami, czy też osób z forum polo i ciepło się o tych radiach nie wypowiadali
:ok: jak zamontowałem tti 880 w R to przestałem szukać innego radia
mam dokładnie takie samo radio antene w dachu lemm , coś kiepsko to gra i mnie i Ja słabo słyszę dla porównania wrzuciłem alana 21 czyli proste radio bez żadnych bajerów i o wiele lepiej chodziło więc zastanawiam się nad zmianą ale to nic pilnego
_________________ To ja Alex z chłopakami w ręku kierownica ,szosa przed nami...
zrobiłem dzisiaj reset radia poustawiałem wszystko wedle instrukcji i zaczęło hulać i mam pytanko do Ciebie DawidNB, rf gain powinien być na maxa w prawo skręcony żeby był w pozycji "standardowej" a później sobie reguluje w lewo wedle zakłóceń??
_________________ To ja Alex z chłopakami w ręku kierownica ,szosa przed nami...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum