Wysłany: Pią Sie 13, 2010 06:22 [R75] Wymiana gumy/uszczelki bagażni
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Serwus Chłopacy i Dziewczyny,
mam mały problemik - otóż po dobrej zlewie mam wodę w bagażniku. Już czytałem na forum o wodzi w bagażniku - co może być przyczyną. Moim zdaniem jest to porwana guma/uszczelka bagażnika - od tego chcę zacząć. Ponieważ nigdy wczesniej nie wymieniałem uszczelki, chciałem prosić o poradę - jak to zrobić?
Zerwać starą ...a nową najzwyczajniej założyć wciskając, czy na jakiś silikon ją przykleić? Wiem, ze to moz ebanał ale dla początkującego nie konieczne
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lis 23, 2010 22:56, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sie 13, 2010 06:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Uszczelka bagażnika wchodzi na wcisk. Nic nie musisz kleić. Natomiast walka z wodą przez wymianę uszczelki to zły trop. Krawędź bagażnika jest tak ukształtowana że woda nie ma szansy dostać się do środka tą drogą nawet bez uszczelki. Jak czytałeś o wodzie w bagazniku to zapewne doczytałeś , że dla wody są trzy ewentualne drogi : tylne lampy, listwa ozdobna i kratka wentylacyjna. I na tych elementach bym sie na Twoim miejscu skupił. Powodzenia.
dzięki serdeczne za info.
Gumę musze wymienić i tak i tak! Światło sprawdzone,
ale czy możesz rozwinąć temat tego wlotu powietrza/filtra? gdzie tego szukać - w którym miejscu?
Generalnie problem jest taki, że woda zbiera mi się jedynie w lewej cześci bagażnika - tylko!!! w lewym rogu przy reflektorze! muszę chyb araz jeszcze sprawdzić światło
Generalnie problem jest taki, że woda zbiera mi się jedynie w lewej cześci bagażnika - tylko!!! w lewym rogu przy reflektorze! muszę chyb araz jeszcze sprawdzić światło
Odkręć światło i zobaczysz. To tylko 3 śrubki. Uszczelkę potraktuj silikonem i skręć. Kratka wentylacyjna znajduje się pod boczną tapicerką bagażnika z obu stron.
..dzięki wielkie za sugestie. Tak sprawdziłem wczoraj tylnie światło i wydaje mi się, że to jest dokładnie ta przycyna. Chciałem jeszcze podpytać, jaki i gdzie najlepiej kupić taki silikon to uszczelnienia?
Przy tej okazji, chcę też wymienić gumę w bagażniku ale mam niełączoną, jak ją należy łączyć - kleić?
Dzięki raz jeszcze za pomoc
raz jeszcze dzięki za dobra radę!! Miałeś rację to światło należy potraktować silikonem!! Wczoraj po burzy, szybko podreptałem do auta i zdecydowanie wokół swiatła spływała woda do lewej częsci bagażnika.
Raz jeszcze serdeczne dzięki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum