Wysłany: Pon Wrz 03, 2007 12:32 [214Si'97] brak światełka cofania i stopu
witam
zauważyłem, że nie mam światła wstecznego biegu i tu moje pytanko, co się mogło stać oprócz przepalenia bezpieczników? jakiś czujnik sie wypiął ? i gdzie on ewentualnie jest? pozdrawiam
_________________ Rover 214Si '97
Platinum Silver
Ostatnio zmieniony przez supr3me Wto Wrz 04, 2007 14:22, w całości zmieniany 4 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Wrz 03, 2007 12:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
witam
zauważyłem, że nie mam światła wstecznego biegu i tu moje pytanko, co się mogło stać oprócz przepalenia bezpieczników? jakiś czujnik sie wypiął ? i gdzie on ewentualnie jest? pozdrawiam
Czesta przypadlosc Roverkow -> sprawdzenie bezpiecznika ale wieksze prawdopodobienstwo to "czujka cofania" -> trzeba by ja zlokalizowac gdzies w okolicach skrzyni biegow i wymienic lub przeczyscic. Gdzie dokladnie jest zlokalizowana trzeba by poszukac w Rave'ie (do sciagniecia na stronie).
http://www.roverki.pl/mod...ies=Technika#30
...i sie okazalo ze jest przepalony ale problem jest troszke powazniejszy bo po wymianie na nowy i wcisnieciu stopu znowu go wywala, a ze jest razem ze wstecznym to juz wiem czemu nie mialem wstecznego swiatelka tyle ze jednoczesnie nie mialem stopu na co nie zwrocilem od razu uwagi ...i teraz pytanie co sie dzieje, moze jest jakas standardowa usterka tego typu w roverkach zebym wiedzial gdzie szukac zwarcia czy cos?
przy tylnej klapie. otwierasz i po prawej masz gumową harmonijkę i tam szukaj usterki I poczytaj techniczny FAQ
a no to o tej wiązce tylnej klapy to wiem ale czy to tam moze byc zwarcie ? czy to jest jakies takie miejsce gdzie sie to zdarza czesciej w Roverkach? i czemu wlasciwie tam skoro lampy nie sa polaczone z tylna klapa? (chyba ze chodzi o trzeci STOP) hmmm
[ Dodano: Wto Wrz 04, 2007 3:01 pm ]
sTERYD napisał/a:
wiązka tylnej klapy
otóż to! jak zdjąłem tą gume z kabli to sie okazało, że prawie wszystkie są przerwane i w ogóle pancerze miały rozwalone teraz już jest wsio OK, jest i STOP i wsteczny light - TEMAT ZAMKNIĘTY punkt dla sTERYDA
Troszkę odświeżę temat.
Pytanie jest następującego rodzaju. Jak połączyć te poprzerywane kable, jak nie da rady zdjąć tej gumowej osłony. Zwyczajnie brakuje miejsca, żeby to dziadostwo połączyć? Jak wy to naprawiliście?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum