Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 258 Skąd: Wałbrzych
Wysłany: Pon Sie 16, 2010 09:04 [R400] Co to za "elektryczny" dźwięk pod maską?
Witam,
Dziś wsiadłem do auta, wsadziłem kluczyk w stacyjkę i siedząc w bezruchu (bez radia usłyszałem dziwny, nieznany mi dźwięk. Trudny do opisania. Krótkie, losowe, niemiarowe brzęczenie czegoś na kształt - hmm, silniczka elektrycznego, siłowniczka, nie wiem. Wyłączyłem prąd, ponownie - to samo - wyraźnie słyszalny dźwięk.
Teraz po 3 godzinach sprawdzam i cisza, ale co to mogło być?
Co to za dźwięk?
_________________ JeRRy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sie 16, 2010 09:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
brzęczenie pochodzi z pompy wtryskowej i jest to normalne, nawet nie szukałeś a tematy o tym są na forum
JeRRy3D, używaj "szukajki" zamiast co kilka minut tworzyć kolejny temat
Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 258 Skąd: Wałbrzych
Wysłany: Pon Sie 16, 2010 10:26
mówimy o regularnym, ciągłym "bzyczeniu" - a'la przewody wysokiego napięcia czy transformator? Ten dźwięk znam.
Dziś mówię o innym, nieregularnym - takim mechaniczno-elektrycznym dżwięku. Nie wiem jak to opisać, żeby nie było śmiesznie. No takie "bzzzz, bzzzz" przez 1, 2 sek... cisza....znów 2, 3 bzyknięcia - 30 sek ciszy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum